Лазар Лазаров: Не тръгвайте на път, ако не е належащо

Събота, 07 Март 2015 16:09 Публикувана в У нас Прочетена 759 пъти
Магистралите „Тракия" и „Хемус" са проходими, почиства се, старопланинските и основни проходи са отворени, има частично затворени пътища, но се работи за тяхното почистване. Магистралите „Тракия" и „Хемус" са проходими, почиства се, старопланинските и основни проходи са отворени, има частично затворени пътища, но се работи за тяхното почистване. Снимка: БГ НЕС

Почти в цяла България вали, в Рудозем е обявено бедствено положение, най-тежка е ситуацията в Смолян, Хасково и Кърджали, като в Смолян се събира Кризисен щаб. В Родопите като цяло е критична ситуацията. Снегът е мокър и тежък, затова има и проблеми с електрозахранването, спират и мобилните оператори и няма връзка с екипите на място, това заяви в „Седмицата" по Дарик председателят на управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров.

 

В Смолян и Кърджали е затворено за товарни автомобили, леките - само с вериги. Ако нямате належащо пътуване, не тръгвайте. Падат постоянно камъни на пътя Девин-Кричим, допълни Лазаров.

 

Магистралите „Тракия" и „Хемус" са проходими, почиства се, старопланинските и основни проходи са отворени, има частично затворени пътища, но се работи за тяхното почистване.

 

По думите на Лазаров в следобедните часове се очаква да намалее и спре снеговалежа, за утре отново ще има на места превалявания, но не толкова сериозни и се очертава в понеделник да отмине този фронт и да приключат валежите.

 

Предстоят ремонти през пролетта и лятото тази година, но те няма да затруднят като цяло движението, обеща шефът на управителния съвет на АПИ и допълни, че ще се отделят средства за възстановяване на пътната мрежа след зимата. Относно пътя към Рилския манастир той заяви, че ще бъде изцяло рехабилитиран или в края на годината, или другата година.

 

„Освен закърпването и оправянето на пътищата след зимата, има и много съоръжения в Бургаско заради наводненията, видяхме критични участъци и в Пазарджик, Пловдив, Девин. Там ще трябва да се поработи. По магистрала „Тракия" ще се работи по виадуктите, най-малко два моста подлежат на ремонт, защото са много амортизирани. По магистрала „Хемус" също има какво да се прави", обясни Лазаров.

Източник: Дарик нюз

Влезте, за да коментирате