Апелативният съд в Белград отказа да екстрадира Цветан Василев

Сряда, 11 Март 2015 18:16 Публикувана в У нас Прочетена 774 пъти
Според Апелативния съд в Белград при постановяване на решението на Висшия съд в Белград не са били взети под внимание правата на обвиняемия Василев, които са гарантирани от международните правни договорености, както и от сръбското правосъдие, с което те са били нарушени. Според Апелативния съд в Белград при постановяване на решението на Висшия съд в Белград не са били взети под внимание правата на обвиняемия Василев, които са гарантирани от международните правни договорености, както и от сръбското правосъдие, с което те са били нарушени. Снимка: cross.bg

Апелативният съд в Белград отхвърли решението на Висшия съд в сръбската столица издирвания с червена бюлетина банкер Цветан Василев  да бъде екстрадиран в България. По този начин казусът се връща на първата инстанция, съобщи говорителката на Апелативния съд в сръбската лица Миряна Пилич.


Според Апелативния съд в Белград при постановяване на решението на Висшия съд в Белград не са били взети под внимание правата на обвиняемия Василев, които са гарантирани от международните правни договорености, както и от сръбското правосъдие, с което те са били нарушени. 

 

Това се казва в специално писмо до БНР от белградския Апелативен съд.  Освен това  първоинстанционния белградски Висш съд не е потвърдил по време на вземането на решението си дали са изпълнени фактически условията за екстрадиране на издирвания от българското правосъдие банкер Цветан Василев. По този начин случая се връща за доразглеждане в Белградския висш съд. 

Източник:БНР

http://bnr.bg/post/100531929/apelativniat-sad-v-belgrad-othvarli-reshenieto-na-visshia-sad-cvetan-vasilev-da-bade-ekstradiran-v-balgaria

Влезте, за да коментирате