„Патриотичният фронт” предлага въвеждане на „мълчаливото съгласие” в АПК

Сряда, 18 Март 2015 12:44 Публикувана в У нас Прочетена 766 пъти
„Това е отдавна желаната, очаквана от българските граждани и най-вече от българския бизнес промяна в закона, което ще дава възможност за получаване на мълчаливо съгласие, ако изтече срокът, в който административният орган е длъжен да се произнесе по искането за разрешение на лиценз или нещо друго", коментира Валери Симеонов. „Това е отдавна желаната, очаквана от българските граждани и най-вече от българския бизнес промяна в закона, което ще дава възможност за получаване на мълчаливо съгласие, ако изтече срокът, в който административният орган е длъжен да се произнесе по искането за разрешение на лиценз или нещо друго", коментира Валери Симеонов. Снимка: senzacia.net

Патриотичният фронт внася предложения за промени в Административно-процесуалния кодекс. Валери Симеонов каза, че от коалицията искат в член 58 да се въведе мълчаливото съгласие, което е така желан принцип от хората и бизнеса.

 

„Това е отдавна желаната, очаквана от българските граждани и най-вече от българския бизнес промяна в закона, което ще дава възможност за получаване на мълчаливо съгласие, ако изтече срокът, в който административният орган е длъжен да се произнесе по искането за разрешение на лиценз или нещо друго", коментира Валери Симеонов. Той очаква подкрепа от останалите политически сили в пленарна зала.

 

„Това е едно отдавна очаквано решение, с което ние даваме възможност когато един административен орган не се произнесе в срок, това да се приема и да се смята за мълчаливо съгласие, като самото мълчаливо съгласие или самото действие на неиздадения акт или непроизнесеното решение влиза в сила в седемдневен срок от изтичането на срока за произнасянето", допълни Симеонов.

Източник: Дарик нюз

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1408565

Влезте, за да коментирате