Печат на тази страница

Росен Плевнелиев: Има възможност за тройно повече инвестиции, работни места и произведени филми в България

Вторник, 24 Март 2015 19:50 Публикувана в У нас Прочетена 1110 пъти
Оценете
(1 глас)
Президентът е допълнил, че насърчаването на чуждестранните  инвестиции в сектора ще насърчи и българското филмово  производство. Президентът е допълнил, че насърчаването на чуждестранните инвестиции в сектора ще насърчи и българското филмово производство. Снимка: БГ НЕС

Перспективите пред производството на филми в България и на киноиндустрията у нас е обсъдил президентът Росен Плевнелиев с ръководството на филмовото студио "Ню Бояна Филм", където е билна посещение. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 


Над 850 малки и средни предприятия получават перспектива в България, благодарение на киноиндустрията, а до момента инвестициите в отрасъла у нас възлизат на над 100 млн. долара. "Имиджът на страната ни по света, световните звезди, които идват тук и тяхното отношение към нас - това е много позитивно, но трябва да го надградим и да покажем нова перспектива за развитие на отрасъла. Нищо не е даденост и трябва да се борим завсяка инвестиция, особено в индустрии като киното - с висока добавена стойност и с икономическа перспектива", е коментирал президентът, след като е посетил снимачната площадка на новия филм "Код: Лондон". 


Има възможност за тройно повече инвестиции, работни места и произведени филми в България, е обявил президентът Росен Плевнелиев и е апелирал киното да се превърне в национален приоритетен сектор. "Българската държава обаче трябва да покаже,че киноиндустрията е приоритет и да намери съответните механизми за подкрепа, с които разполагат и много други държави-членки на ЕС", е подчертал държавният глава. 


Президентът е допълнил, че насърчаването на чуждестранните инвестиции в сектора ще насърчи и българското филмово производство. "Имаме филми на световно ниво и ще подкрепям перспективите пред българското кино", е казал Росен Плевнелиев, който е насърчил телевизионните оператори да продължават да работят по нови български продукции.

 

Източник: БТА

http://www.bta.bg/bg/c/OF/id/1043632

Влезте, за да коментирате