Братовчед на Михаил Миков е кандидат за „нов-стар“ член на ДКЕВР

Петък, 27 Март 2015 18:58 Публикувана в У нас Прочетена 1604 пъти
Илиян Христов Илиев е на 37 години и е родом от Видин, откъде е и самият БСП бос Михаил Миков. Председателят на БСП не отрича, че има роднинска връзка с Илиян, но твърди, че не се опитва да влияе върху изслушването и избора на нови членове на ДКЕВР, публичното изслушване на които ще се проведе следващия вторник. Илиян Христов Илиев е на 37 години и е родом от Видин, откъде е и самият БСП бос Михаил Миков. Председателят на БСП не отрича, че има роднинска връзка с Илиян, но твърди, че не се опитва да влияе върху изслушването и избора на нови членове на ДКЕВР, публичното изслушване на които ще се проведе следващия вторник. Снимка: monitor.bg

Братовчед на лидера на БСП Михаил Миков е един от основните "нови-стари" кандидати за член на ДКЕВР, научи BIG5.BG.


 Илиян Христов Илиев е на 37 години и е родом от Видин, откъде е и самият БСП бос Михаил Миков. Председателят на БСП не отрича, че има роднинска връзка с Илиян, но твърди, че не се опитва да влияе върху изслушването и избора на нови членове на ДКЕВР, публичното изслушване на които ще се проведе следващия вторник.


В заповедта за уволнение на Илиев от "ЧЕЗ разпределение България" АД от 29.06.2011 година са посочени следните мотиви:

Пълна нелоялност и незачитане на интересите на работодателя, като с небрежното си и нехайно поведение Илиев е създал предпоставки за възпрепятстване на работата на аварийните екипи, което може да доведе до продължително прекъсване на електрозахранването на потребителите в един голям град.


Въпреки това обаче, след ЧЕЗ Илиев веднага започва работа в НЕК, откъдето обаче също е уволнен, а в момента е член на ДКЕВР. Амбициите му са да изкара поне още един мандат в редиците на комисарите – енергетици, заявяват от  BIG5.BG.


Самият той демонстрира висок жизнен стандарт и минава за известен плейбой в средите на държавната администрация. Братовчедът на лидера на БСП кара „Порше“ и често може да бъде засечен из някои от най-баровските столични заведения, заявяват от  BIG5.BG.


Информацията на BIG5.BG още гласи, че Илиев е получил луксозния си автомобил, като "подарък" в края на миналото лято от собственик на 2 фотоволтаични парка намиращи се в района на югозападна България.


В Сметната палата Илиян Илиев официално е декларирал апартамент от 110 кв.м. във Видин, 2 къщи с двор в село Арчар, лек автомобил Тойота Ярис, БМВ 530 D и банков влог в размер на 35 000 евро, както и дялово участие във фирмите "Илиев енерджи груп" ЕООД и "Ялпи прожект" ООД.
„Свободен народ онлайн“ ще отправи официално запитване до ДКЕВР относно описания случай.

 

Източник: BIG5.BG

http://www.big5.bg/profile/item/1880-ekskluzivno-v-big5-bg-bratovched-na-mihail-mikov-tochi-zabi-za-myasto-v-dkevr.html

Последно променена в Понеделник, 30 Март 2015 17:44
Влезте, за да коментирате