Продължават дискусиите за 7-ми блок на „АЕЦ Козлодуй”, заявиха от Уестинхаус

Четвъртък, 02 Април 2015 19:22 Публикувана в У нас Прочетена 847 пъти
"Уестингхаус" е доволна от сътрудничеството, което разви с "АЕЦ Козлодуй", и в близкото бъдеще ще се фокусира върху незабавни и количествено измерими подобрения на ядрените мощности в страната чрез представяне на най-модерната технология на компанията, използвайки големия си международен опит. "Уестингхаус" е доволна от сътрудничеството, което разви с "АЕЦ Козлодуй", и в близкото бъдеще ще се фокусира върху незабавни и количествено измерими подобрения на ядрените мощности в страната чрез представяне на най-модерната технология на компанията, използвайки големия си международен опит. Снимка:dariknews.bg

"Уестингхаус Електрик Къмпани" обяви, че въпреки изтеклия срок на споразумението за 7-и блок на "АЕЦ Козлодуй", ще продължат да се водят дискусии за нова структура и времеви период, съобщиха от компанията.


"Това решение бе взето съвместно от всички страни и отразява сегашните условия в България за подкрепа на инфраструктурен проект от такъв мащаб, каза Дани Родерик, президент и главен изпълнителен директор на "Уестингхаус". - Макар да съществува единодушие, че в дългосрочен план този проект е атрактивен, страните са на мнение, че ще трябва да се разгледат различни модели за внедряването на технологията AP1000® за в бъдеще."


"Уестингхаус" е доволна от сътрудничеството, което разви с "АЕЦ Козлодуй", и в близкото бъдеще ще се фокусира върху незабавни и количествено измерими подобрения на ядрените мощности в страната чрез представяне на най-модерната технология на компанията, използвайки големия си международен опит. Родерик добави: "Продължаваме да предоставяме и предлагаме съдействието си и своята международна технология на целия спектър дейности на "АЕЦ Козлодуй" - от гориво и услуги до извеждане от експлоатация и управление на отпадъците".


Осем реактора с технология AP1000® вече се изграждат в света - по два на всяка от площадките "Vogtle" и "V.C. Summer" в САЩ, както и по два на площадките на АЕЦ "Sanmen" и AEЦ "Haijang" в Китай. Неотдавна бяха сключени акционерни споразумения за изграждането на ядрени мощности с технология AP1000® на площадката "Мурсайд" в Обединеното кралство.


"Уестингхаус Електрик Къмпани", компания от групата "Тошиба Корпорейшън", е пионер и световен лидер в ядрената енергетика и водещ доставчик на продукти за атомни електроцентрали и технологии за енергийни компании по целия свят. През 1957 г. "Уестингхаус" доставя първия в света ядрен реактор с технология вода под налягане в Шипингпорт, Пенсилвания, САЩ. Днес технологии на "Уестингхаус" са основа за приблизително половината от действащите атомни електроцентрали в света, включително над 50% от тези в Европа. AP1000® е търговска марка на "Уестингхаус Електрик Къмпани ЛЛС". Всички права са запазени.

 

 Източник: БГНЕС

http://news.bgnes.com/view/1225468

Влезте, за да коментирате