Строежът в къмпинг „Юг” не е на плажа, според Лиляна Павлова

Вторник, 14 Април 2015 17:39 Публикувана в У нас Прочетена 944 пъти
"Още сутринта изпратих проверка на ДНСК и кадастъра да направят заснемане на извършваните строителните работи на територията на къмпинга. Имотът, върху който се строи, касае частен терен, урбанизирана територия в къмпинг "Юг", която се намира на територията на община Царево”, обясни Лиляна Павлова. "Още сутринта изпратих проверка на ДНСК и кадастъра да направят заснемане на извършваните строителните работи на територията на къмпинга. Имотът, върху който се строи, касае частен терен, урбанизирана територия в къмпинг "Юг", която се намира на територията на община Царево”, обясни Лиляна Павлова. Снимка: kazanlak.com

Самосезирахме се по отношение на строителството в Къмпинг "Юг". Това заяви на брифинг по повод започналото строителство в къмпинг „Юг” в залива „Корал" министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. По думите й строежът не е на морския плаж.


"Още сутринта изпратих проверка на ДНСК и кадастъра да направят заснемане на извършваните строителните работи на територията на къмпинга. Имотът, върху който се строи, касае частен терен, урбанизирана територия в къмпинг "Юг", която се намира на територията на община Царево”, обясни Лиляна Павлова. Тя уточни, че имотът, върху който се строи, е частен терен на "Фаворит" АД, за който имало одобрен устройствен план още през 2004 г., съобщава "Фокус".„Това са строежи от категория 5 и има разрешение от архитекта на общината за строеж. На 30 декември 2013 г. съдът постановява, че разрешенията за строеж са законосъобразни, защото ДНСК не е компетентен орган да се изказва за оценка на околната среда”, добави Лиляна Павлова.

По отношение на „Слънчев ден”, разпоредили сме спиране на строежа от една страна и е инициирана проверка така, както изисква законът от екип, който ще направи детайлна проверка за причините, довели до срутването на хотела. Проверката приключва на 30 април за „Слънчев ден” и след това ще дадем брифинг, съобщи още министърът на регионалното развитие и благоустройството.

"Дотогава извадкова информация няма да даваме, за да не компрометираме проверката и да не слагаме думи в устата на някой, който не е извършил проверката", заяви Павлова.


Източник: glasove.com

http://glasove.com/politika/50352-pavlova-stroejyt-v-kymping-iug-ne-e-na-plaja

Влезте, за да коментирате