Община Карлово спечели делото за Червената джамия

Петък, 17 Април 2015 18:58 Публикувана в У нас Прочетена 998 пъти
Мюфтийството не е предоставило нито един документ, доказващ собствеността му върху терен от около 500 кв.м на централния площад в Карлово и загуби първото от делата, заведени за 98 вакъфски имота в страната. Мюфтийството не е предоставило нито един документ, доказващ собствеността му върху терен от около 500 кв.м на централния площад в Карлово и загуби първото от делата, заведени за 98 вакъфски имота в страната. Снимка: novinite.bg

Мюфтийството не е предоставило нито един документ, доказващ собствеността му върху терен от около 500 кв.м на централния площад в Карлово и загуби първото от делата, заведени за 98 вакъфски имота в страната, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

 

Община Карлово спечели. На терена се е издигала Кармазъ джамия или Червената джамия, която е била съборена през 1968 година по решение на тогавашния Окръжен комитет на БКП. Оттогава парцелът зелена площ е със статут на публична общинска собственост. През май се очаква Върховният касационен съд да се произнесе за собствеността на Куршум джамия. Претенциите на мюфтийството към нея предизвикаха сериозен обществен протест. 

Източник: БГНЕС

http://news.bgnes.com/view/1228084

Влезте, за да коментирате