Павлова търси пари по плана „Юнкер“ за магистрала от София до Видин

Събота, 18 Април 2015 09:48 Публикувана в У нас Прочетена 1110 пъти
Ще разчитаме на европейската солидарност, защото за такъв огромен, почти милиардов ресурс, нямаме друга алтернатива" заяви Павлова. Ще разчитаме на европейската солидарност, защото за такъв огромен, почти милиардов ресурс, нямаме друга алтернатива" заяви Павлова. Снимка БГНЕС

"Състоянието на пътя по направление към Видин и Дунав мост е много лошо. Пътят е затворен, заради проекта "Воден цикъл" при Димово. Обходните пътища, които в момента се ползват, не са оразмерени за тежки камиони и за това състоянието им се влошава и е компрометирано", каза пред журналисти министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова по време инспектиране на критични участъци, предвидени за спешен ремонт по автомагистралите "Хемус" и "Тракия", предаде "Фокус".


"Огромни са средствата, които са необходими за този пътен участък. Предвидили сме за финансиране по линия на програмата "Региони в растеж". Там е заложена цялостна реконструкция на пътя, включително пътната основа" обясни министър Павлова. По думите ѝ е възможно след края на лятото програмата да бъде одобрена, а през следващата година да се пристъпи към избор на фирма изпълнител.


"Трябва да има цялостно и трайно решение на този въпрос. Знаете, че имаме готов проект на магистрала от София до Видин. Само за участъка Мездра - Ботевград, необходимите средства са 340 милиона лева. За целия участък разчетът е 890 милиона лева. Ресурсът е огромен и такива средства няма предвидени в оперативна програма, но сме представили този път с искане по плана "Юнкер". Ще разчитаме на европейската солидарност, защото за такъв огромен, почти милиардов ресурс, нямаме друга алтернатива" допълни Павлова.


Автор: Хаштаг-BG

Влезте, за да коментирате