Премиерът: От стратегия към оцеляване на българската икономика днес трябва да се мине към стратегия на растеж

Четвъртък, 30 Април 2015 00:15 Публикувана в У нас Прочетена 1083 пъти
Споделям напълно виждането, че от стратегия към оцеляване на българската икономика днес трябва да се мине към стратегия на  растеж, и то растеж, основан най-вече на иновации, се казва в  приветствието на Бойко Борисов към участниците в Пролетния бал,  предоставено от организаторите на проявата. Споделям напълно виждането, че от стратегия към оцеляване на българската икономика днес трябва да се мине към стратегия на растеж, и то растеж, основан най-вече на иновации, се казва в приветствието на Бойко Борисов към участниците в Пролетния бал, предоставено от организаторите на проявата. Снимка: opozicia.com

Премиерът Бойко Борисов и председателят на Народното събрание Цецка Цачева, както и министри от кабинета, бяха гости на Пролетния бал, организиран от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ). Споделям напълно виждането, че от стратегия към оцеляване набългарската икономика днес трябва да се мине към стратегия на растеж, и то растеж, основан най-вече на иновации, се казва в приветствието на Бойко Борисов към участниците в Пролетния бал, предоставено от организаторите на проявата.Убеден съм, че когато съумеем да бъдем отговорни и коректни,тогава ще успеем да изпълним общата си цел - да направим бъдещето на страната ни по-добро, посочва Борисов. Той отбелязва, че бизнесът е гръбнакът на икономиката, а изкореняването на бедността във всичките й проявления е основна цел на българската политика. Борисов изразява убеденост, че идеята за създаване на "Академия Икономика" е навременна и ще допринесе за взаимодействието между образованието и бизнеса. Знам какво е коствало на вас, представителите на бизнеса, дасе справите с трудните времена на финансова криза и политическанестабилност. Споделям го, защото знам какво е коствало на мен и на хората, с които сега работя, да направим необходимите стъпки към стабилността на страната, казва още министър-председателят.


Затова искам да благодаря за доверието - доверието, с което българският народ избра своето настояще, доверието, с което ние заедно - бизнес и управление, се стараем да взимаме правилните общи решения, посочва той. На пролетния бал за първи път се връчват годишни награди поднаслов "КРИБ - Качество, Растеж, Иновации от България".

Източник: БТА

Влезте, за да коментирате