Спорни са здравната и пенсионната реформа, според Институт „Иван Хаджийски“

Понеделник, 04 Май 2015 17:36 Публикувана в У нас Прочетена 885 пъти
Все повече се говори за реформи, но те все повече се забавят. До този извод стига анализът на Института "Иван Хаджийски" за изминалия политически месец. Според експертите на Института и здравната, и пенсионната реформа са спорни. Все повече се говори за реформи, но те все повече се забавят. До този извод стига анализът на Института "Иван Хаджийски" за изминалия политически месец. Според експертите на Института и здравната, и пенсионната реформа са спорни. Снимка: panoramio.com

Все повече се говори за реформи, но те все повече се забавят. До този извод стига анализът на Института "Иван Хаджийски" за изминалия политически месец. Според експертите на Института и здравната, и пенсионната реформа са спорни.


Според политолозите от института образователната реформа е провокирала несъгласие между министър Тодор Танев и излъчилия го Реформаторски блок. А многобройните и разнопосочни комбинации във връзка със съдебната реформа носят белега на импровизация и не внушават убеждението, че мнозинството има ясен план и ясна воля за провеждане на реформата.


Проблемът с КТБ се е задълбочил.


Реформаторският блок е изправен пред два технологични проблема, за пореден път застрашаващи единството му. Първият е свързан с невъзможността за единна регистрация за изборите. Вторият проблем е отношението към евентуални промени в изборното законодателство, засягащи прага за преференция, смятат политолозите. 


По отношение на БСП, според експертите, конгресът на партията е потвърдил линията на председателя Миков. В анализа се посочва, че активизацията на АБВ цели да покаже ключовото значение на партията в управленската формула. Според анализаторите събитията, които се наблюдават в ДПС, са безпрецедентни, защото никога преди това не са говорили за фашизъм и неонацизъм в българския парламент.


Източник: glasove.com

http://glasove.com/politika/51126-institut-ivan-hadjijski-zdravnata-i-pensionnata-reforma-sa-sporni

Влезте, за да коментирате