Красен Кралев няма да се кандидатира за кмет на Варна

Неделя, 10 Май 2015 12:22 Публикувана в У нас Прочетена 867 пъти
На въпрос дали ще се кандидатира за кмет на Варна, Красен Кралев коментира: „Това са много интересни слухове, които не знам защо се пускат сега. Варна има изключително успешен кмет в лицето на г-н Портних и аз категорично го подкрепям“. На въпрос дали ще се кандидатира за кмет на Варна, Красен Кралев коментира: „Това са много интересни слухове, които не знам защо се пускат сега. Варна има изключително успешен кмет в лицето на г-н Портних и аз категорично го подкрепям“. Снимка: БГ НЕС

Спортните резултати ще дойдат, когато обърнем внимание на децата и спортната инфраструктура. Това обяви пред bTV министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Той обясни, че се предвиждат повече часове по физическо, както и повече пари за детско-юношеските школи. Кралев представи данни, според които от 2500 училища в страната близо 800 нямат физкултурни салони.


Министърът обясни още, че е належащо тотото да бъде в много добро състояние, защото спортът се издържа от него.

„Мениджърският екип трябваше бързо да се ориентира към новите предизвикателства, да измисли подобрения на сегашните игри. Първата промяна вече е факт. Ако досега Българският спортен тотализатор е произвеждал 10 печеливши от тотото, този път гарантираме, че 10 милионери ще бъдат щастливците през 2015 г.“, подчерта Красен Кралев.


Той посъветва хората, които спечелят от тотото, да инвестират разумно – например в образованието на децата.
„100 % от бюджета на българския спорт зависи от успеха и начина, по който се развива Българският спортен тотализатор. Държавното финансиране от бюджета е изцяло функция от постъпленията на данъци и държавни такси на спортния тотализатор. Единственият източник на финанси за българския спорт е спортният тотализатор. Трябва да се отнасяме към развитието на тотото с много голямо внимание“, заяви министър Кралев и добави, че се предвиждат и нови игри.


На въпрос дали ще се кандидатира за кмет на Варна, Красен Кралев коментира: „Това са много интересни слухове, които не знам защо се пускат сега. Варна има изключително успешен кмет в лицето на г-н Портних и аз категорично го подкрепям“.

 

„Чувствам се на мястото си като министър на младежта и спорта и нямам амбиции да сменям позицията си“, категоричен бе Кралев.


Източник: 24chasa.bg

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4756158

Влезте, за да коментирате