Веска Волева: Депутатите не искат да решат въпроса с КТБ

Четвъртък, 14 Май 2015 00:04 Публикувана в У нас Прочетена 1492 пъти
Години наред бяхме заложници на  банкови пирамиди. Няма смисъл да вървим по последиците, ние трябва да търсим причината, а тя в тези, които в момента правят комисии и ни  пускат по някакъв залък, с който ние трябва да се задоволяваме. Гражданското общество няма да позволи нещата отново да се заметат под килима. Тази комисия няма да бъде изтърпяна от хората и няма да бъде изтърпяно Йордан Цонев да казва, че не знае кой е купил „Булгартабак“, беше категорична тя. Години наред бяхме заложници на банкови пирамиди. Няма смисъл да вървим по последиците, ние трябва да търсим причината, а тя в тези, които в момента правят комисии и ни пускат по някакъв залък, с който ние трябва да се задоволяваме. Гражданското общество няма да позволи нещата отново да се заметат под килима. Тази комисия няма да бъде изтърпяна от хората и няма да бъде изтърпяно Йордан Цонев да казва, че не знае кой е купил „Булгартабак“, беше категорична тя. Снимка: БГ НЕС

Депутати са най-привилегированите или техни приближени, т.е. как ще свърши работа една  парламентарна комисия по казуса с КТБ при положение, че интересите й диктуват нещо друго, коментира адвокат Веска Волева, член на инициативния граждански комитет, който иска свалянето на банковата  тайна за всички провалени финансови институции, включително и КТБ, в интервю за предаването „Нещо повече“.


Години наред бяхме заложници на  банкови пирамиди. Няма смисъл да вървим по последиците, ние трябва да търсим причината, а тя в тези, които в момента правят комисии и ни  пускат по някакъв залък, с който ние трябва да се задоволяваме. Гражданското общество няма да позволи нещата отново да се заметат под килима. Тази комисия няма да бъде изтърпяна от хората и няма да бъде изтърпяно Йордан Цонев да казва, че не знае кой е купил „Булгартабак“, беше категорична тя.

Депутатите не искат да решат въпроса. Сега ще се явят няколко апологети, които ще кажат колко е лошо това и от къде накъде ние ще разкриваме банкова тайна, като това го няма никъде по света, но никъде не се правят и такива кражби. В България крадат 100 души, които крадат безогледно, изнесоха богатствата на България и ни направиха бедняци, заяви тя.


Източник: БНР

http://bnr.bg/post/100556609/veska-voleva-deputatite-ne-iskat-da-reshat-vaprosa-s-ktb

 

Влезте, за да коментирате