Окръжна прокуратура повдигна обвинение на Любомир Ковачки за смъртта на велосипедиста до Мальовица

Петък, 15 Май 2015 14:37 Публикувана в У нас Прочетена 1100 пъти
На 06 май 2015г., около 18.00 ч., на пътя гр. Самоков – Мальовица, при управление на лек автомобил “Мерцедес“ той умишлено е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на велосипедист. На 06 май 2015г., около 18.00 ч., на пътя гр. Самоков – Мальовица, при управление на лек автомобил “Мерцедес“ той умишлено е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на велосипедист. Снимка: btvnovinite.bg

Окръжна прокуратура-София привлече като обвиняем Любомир Ковачки за две престъпления, съобщиха от пресцентъра на институцията.


На 06 май 2015г., около 18.00 ч., на пътя гр. Самоков – Мальовица, при управление на лек автомобил “Мерцедес“ той умишлено е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на велосипедист.


Ковачки противозаконно е отнел чуждо моторно превозно средство, без съгласието на собственика, с намерение да го ползва, като е последвала повреда на автомобила.


С постановление на прокурор от ОП-София от 12 май 2015г. Ковачки е задържан за 72 часа. По искане на прокуратурата, Окръжен съд–София взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Любомир Ковачки.


Източник: 24 часа

Влезте, за да коментирате