Шофьор осъди пътното за дупка на пътя

Петък, 15 Май 2015 14:47 Публикувана в У нас Прочетена 996 пъти
Шофьор осъди областното пътно управление във Враца да плати щетите по лекия му автомобил, причинени от необезопасена дупка на шосето. Шофьор осъди областното пътно управление във Враца да плати щетите по лекия му автомобил, причинени от необезопасена дупка на шосето. Снимка: btvnovinite.bg

Шофьор осъди областното пътно управление във Враца да плати щетите по лекия му автомобил, причинени от необезопасена дупка на шосето, съобщи „Конкурент".


Искът бе предявен от столичанина Борислав Тасев, който претърпял инцидент в края на септември м.г. по околовръстния път на Козлодуй в посока Мизия. Катастрофата станала малко след 21 часа, валяло дъжд, а участъкът бил неосветен.


Липсвали каквито и да са пътни знаци, маркировка и сигнализация. „БМВ"-то, управлявано от Тасев попаднало в дупка, в резултат на което аварирало. Шофьорът се обадил на тел. 112 и извикал полиция, не само за да съобщи за инцидента, но и да потърси помощ.


Полицейски служители му помогнали да напомпа спуканата от удара гума, за да може да се придвижи и да я смени. Трапът, в който попаднал шофьора е бил с дължина 180 см, ширина 75 см и дълбочина около 12 см.


„Дупката представлява голяма опасност за движението на автомобили и лесно може да е повод за катастрофи, особено при неблагоприятна пътнотранспортна обстановка, каквато е била в случая", отбелязват експерти по делото.


Съдът присъди в полза на водача и постанови да бъдат заплатени щетите по автомобила му, които са в размер на 929 лв. Пътната агенция е осъдена да поеме и адвокатските хонорари на водача в размер на 730 лева. Решението подлежи на обжалване пред окръжния съд във Враца.


Източник: news.bg

Влезте, за да коментирате