Радан Кънев призна за кражби в управлението и заплаши да го напусне

Неделя, 17 Май 2015 10:37 Публикувана в У нас Прочетена 1367 пъти
"Лош знак беше, че една от най-важните части на здравната реформа, а именно - спирането на източването на здравната каса беше бламирана от повечето депутати, сред които и такива на ГЕРБ", смята Кънев. "Лош знак беше, че една от най-важните части на здравната реформа, а именно - спирането на източването на здравната каса беше бламирана от повечето депутати, сред които и такива на ГЕРБ", смята Кънев. Източник: БГ НЕС

Лидерът на ДСБ Радан Кънев заяви, че ако няма воля да се реализират реформите и да се спрат кражбите в управлението, "ние нямаме място в тази власт".

 

На пресконферениция в Шумен, съпредседателят на Реформаторския блок допълни, че сега е ред на парламентарното мнозинство да покаже решимостта си да потвърди реформите, съобщиха от пресцентъра на ДСБ.


По думите на Радан Кънев, реформите са на пределна фаза, от която зависи дали ще бъдат успешни или не. Той допълни, че правителството е изпълнило своя ангажимент сравнително бързо - само в рамките на 6 месеца е успяло да изготви законодателната основа на приоритетните реформи и да я внесе в парламента.


"Лош знак беше, че една от най-важните части на здравната реформа, а именно - спирането на източването на здравната каса беше бламирана от повечето депутати, сред които и такива на ГЕРБ", смята Кънев. 


Той обаче благодари на премиера Бойко Борисов, който въпреки съпротивата на своите хора, е потвърдил подкрепата си за реформата. 


"Ако няма воля да се реализират реформите и да се спрат кражбите в управлението, ние нямаме място в тази власт. Но не виждам защо трябва да се стига до там. Виждам много ясна воля на премиера за промяна, а в ГЕРБ, както знаете, решенията се взимат от лидера“, обобщи Радан Кънев.


Конституционните промени, които трябва да бъдат внесени в Народното събрание следващата седмица, лидерът на ДСБ определи като недостатъчни, но много важни като първа стъпка.


„От това дали двете опозиционни партии ще ги подкрепят зависи техният образ пред хората“, каза още той.


Източник: dnes.dir.bg

http://dnes.dir.bg/news/dsb-reformi-radan-kanev-izbori2013-19076396?nt=4

Влезте, за да коментирате