Скоростта е тази, която убива хората, заяви Алекси Кесяков

Четвъртък, 21 Май 2015 19:01 Публикувана в У нас Прочетена 862 пъти
Според него тези, които загиват са невинни граждани. „Като говорим за контрол над скоростта на движението все си мислим, как ще нарушим свободата на нарушителите. Трябва да знаем, че контролът се извършва с цел да се предпазят човешки животи”, посочи Алекси Кесяков. Според него тези, които загиват са невинни граждани. „Като говорим за контрол над скоростта на движението все си мислим, как ще нарушим свободата на нарушителите. Трябва да знаем, че контролът се извършва с цел да се предпазят човешки животи”, посочи Алекси Кесяков. Снимка: politika.bg

Скоростта е тази, която убива хората. Това каза за Агенция „Фокус” Алекси Кесяков, секретар на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата.


„Скоростта е тази, която най-често участва в катастрофата и винаги участва в тежестта на нараняването”, обясни Кесяков. 
По думите му връщането на мобилните камери ще се отрази положително на пътната обстановка, защото когато се контролира скоростта на движението голяма част от водачите се съобразяват с това.

 
„Те карат по-внимателно и не допускат грешки, които водят до тежки произшествия”, заяви той. „Освен това камерите не са сложени там, за да глобяваме хората, а за да ги принудят да спазват скоростта на движение, за да не загиват останалите”, коментира Кесяков.

 
Според него тези, които загиват са невинни граждани. „Като говорим за контрол над скоростта на движението все си мислим, как ще нарушим свободата на нарушителите. Трябва да знаем, че контролът се извършва с цел да се предпазят човешки животи”, посочи Алекси Кесяков.


Източник: Агенция „Фокус“

http://www.focus-news.net/news/2015/05/21/2067701/aleksi-kesyakov-skorostta-e-tazi-koyato-ubiva-horata.html

Влезте, за да коментирате