Борисов обеща на заралии за два часа да са в Истанбул

Четвъртък, 28 Май 2015 21:50 Публикувана в У нас Прочетена 890 пъти
„Инфраструктурата като се изгради, идват инвестициите”, каза Борисов и добави, че така се вдига икономиката. „Сега пускаме единия лот на „Марица”, в рамките на месеци, като свърши археологията, магистралата ще бъде готова”, обеща премиерът. „Инфраструктурата като се изгради, идват инвестициите”, каза Борисов и добави, че така се вдига икономиката. „Сега пускаме единия лот на „Марица”, в рамките на месеци, като свърши археологията, магистралата ще бъде готова”, обеща премиерът. Снимка: stzagora.net

Скоро старозагорци ще ходят на кафе в събота и неделя до Истанбул за два часа, каза министър-председателят Бойко Борисов в Стара Загора.


Днес Бойко Борисов откри в Стара Загора новия зaвoд за производство на автомобилни уплътнения на международната компания „Стандард Профил груп”, в който ще се реализира иновативна концепция за хибридно капсулиране на автомобилни уплътнения. Инвестицията в новата производствена база, оборудвана с най-добрите технологии, е 10.5 млн. евро. 


„Инфраструктурата като се изгради, идват инвестициите”, каза Борисов и добави, че така се вдига икономиката. „Сега пускаме единия лот на „Марица”, в рамките на месеци, като свърши археологията, магистралата ще бъде готова”, обеща премиерът. 
По думите му, като бъде завършена, скоро старозагорци ще ходят „на кафе в събота и неделя до Истанбул за два часа”. 


Борисов поясни, че това е една огромна инвестиция, от която България дава едва 10-15%, а всичко останало са европейски инвестиции. Той каза още, че се изгражда скоростната жп линия Пловдив - Свиленград, в която са вложени 700 млн. лв. Според премиера трябва да се усвояват изцяло европейските пари по програмите до 2020 г.


„Доволен съм, че правителството изпълнява в пълния си обем всички европейски програми. Затова е този ръст на икономиката от началото на годината, защото има такива заводи, има и работни места”, каза още премиерът.


В новия завод ще се произвеждат уплътнения за „Опел Астра”, най-новия модел на General Motors. Основни клиенти на фирмата са световни автомобилни гиганти като „Фолксваген”, „Фиат”, „Рено”, „Даймлер” и др.

 

Източник: БГНЕС

Последно променена в Четвъртък, 28 Май 2015 22:02
Влезте, за да коментирате