Полицаи и военни стягат общ национален протест

Неделя, 31 Май 2015 16:57 Публикувана в У нас Прочетена 960 пъти
Министерствата на вътрешните работи и на отбраната се подготвят за национален протест в знак на несъгласие с пенсионната реформа.  Това съобщи във Варна Златко Кузманов, заместник-председател на Синдикалната федерация на служителите в МВР. Според него пенсионната реформа не отговаря на реалностите и в двете ведомства. Протестът ще се състои на 12 и 13 юни, съобщи БНР. Министерствата на вътрешните работи и на отбраната се подготвят за национален протест в знак на несъгласие с пенсионната реформа. Това съобщи във Варна Златко Кузманов, заместник-председател на Синдикалната федерация на служителите в МВР. Според него пенсионната реформа не отговаря на реалностите и в двете ведомства. Протестът ще се състои на 12 и 13 юни, съобщи БНР. Снимка: БГ НЕС

Министерствата на вътрешните работи и на отбраната се подготвят за национален протест в знак на несъгласие с пенсионната реформа.

 

Това съобщи във Варна Златко Кузманов, заместник-председател на Синдикалната федерация на служителите в МВР. Според него пенсионната реформа не отговаря на реалностите и в двете ведомства. Протестът ще се състои на 12 и 13 юни, съобщи БНР.

 

Ние не сме против идеята да се въведе минимална възраст, тъй като това очевидно е наложително. Проблемът е, че тази възраст се въведе изведнъж и с голяма амплитуда.

 

При нас промяната вече надхвърля 16 години за последните 7-8. При нас мъжете и жените отдавна са изравнени като възраст за пенсиониране. По-плавно трябва да е това увеличение и да е съобразено с реалностите в МВР. МВР не е подготвено за служители на 55 години. Няма дейности, които могат да се извършват от такива служители в такова функционално състояние.

 

Те ще бъдат излишни като служители, обясни Кузманов. В морската ни столица се проведе 6-ата благотворителна кампания за набиране на средства за децата и семействата на загинали или инвалидизирани служители от структурите на МВР, Министерството на правосъдието и Министерството на отбраната. Патрон на кампанията е Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.

 

Източник: БГ НЕС

http://news.bgnes.com/view/1236468

 

 

 

Влезте, за да коментирате