Калофер се поклони пред своя герой

Вторник, 02 Юни 2015 16:50 Публикувана в У нас Прочетена 1507 пъти
Знамето е изработено през 60-те години на миналия век и от 1998 година по инициатива на музея, то е част от митинг поклонението в памет на Ботев и загиналите за България. Слово за поета и революционер изнесе командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Димитър Шивиков. За да сведат глави пред паметта на Ботев в родния му град дойдоха народни представители, зам.-министърът на отбраната Димитър Кюмюрджиев и стотици гости и жители на града. Знамето е изработено през 60-те години на миналия век и от 1998 година по инициатива на музея, то е част от митинг поклонението в памет на Ботев и загиналите за България. Слово за поета и революционер изнесе командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Димитър Шивиков. За да сведат глави пред паметта на Ботев в родния му град дойдоха народни представители, зам.-министърът на отбраната Димитър Кюмюрджиев и стотици гости и жители на града. Снимка: purebulgaria.net

В родния град на Христо Ботев възпоменателните чествания започнаха с военен ритуал и изнасяне на знамето на Ботевата чета от националния музей, предаде кореспондентът на БГНЕС в Калофер.


Знамето е изработено през 60-те години на миналия век и от 1998 година по инициатива на музея, то е част от митинг поклонението в памет на Ботев и загиналите за България. Слово за поета и революционер изнесе командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Димитър Шивиков. За да сведат глави пред паметта на Ботев в родния му град дойдоха народни представители, зам.-министърът на отбраната Димитър Кюмюрджиев и стотици гости и жители на града.


Точно в 12 часа в продължение на 2 минути сирените оповестиха отдаването на почит към паметта на Ботев и загиналите за свободата на България.


Източник: БГ НЕС

http://news.bgnes.com/view/1236870

Влезте, за да коментирате