Правителството утвърждава минималната работна заплата на 380лв.

Сряда, 03 Юни 2015 12:19 Публикувана в У нас Прочетена 1651 пъти
Увеличението с 20 лв. на минималната работна заплата трябва да влезе в сила от 1 юли и да стане 380 лв. По този начин линията на бедност ще стане по-ниска от размера на минималната работна заплата с 12 лв. Увеличението с 20 лв. на минималната работна заплата трябва да влезе в сила от 1 юли и да стане 380 лв. По този начин линията на бедност ще стане по-ниска от размера на минималната работна заплата с 12 лв. Снимка: БГ НЕС

Кабинетът ще утвърди новият размер на минималната работна заплата, който бе оспорван пред съда от работодателите. 


Увеличението с 20 лв. на минималната работна заплата трябва да влезе в сила от 1 юли и да стане 380 лв. По този начин линията на бедност ще стане по-ниска от размера на минималната работна заплата с 12 лв. 


Предвиденото увеличение ще бъде внесено от вицепремиера и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин с проект на постановление за определяне на нови размери на минималната работна заплата за страната. Предвиденото увеличение бе оспорвано от работодателите, защото не е било съгласувано в Националния съвет за тристранно сътрудничество. 


Очаква се още на днешното си заседание кабинетът да одобри проект на решение за одобряване на национална програма за превенция и ограничаване на свлачищата на територията на страната. 


Вносител на това проекторешение е министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.


Източник: Агенциа "Фокус"

Последно променена в Вторник, 18 Април 2017 18:47
Влезте, за да коментирате