Иван Искров подава оставка на 19 юни

Четвъртък, 04 Юни 2015 18:29 Публикувана в У нас Прочетена 1157 пъти
По време на мандата на Искров се случи най-голямата банкова криза в България за последните 15 години - фалитът на КТБ. По време на кризата с банката в продължение на няколко седмици, Искров лично даваше напълно противоположни становища относно състоянието и бъдещето на КТБ. По време на мандата на Искров се случи най-голямата банкова криза в България за последните 15 години - фалитът на КТБ. По време на кризата с банката в продължение на няколко седмици, Искров лично даваше напълно противоположни становища относно състоянието и бъдещето на КТБ. Снимка:razkritia.com

Иван Искров подава оставка на 19 юни. Това е съобщил лично той на Менда Стоянова, стана ясно на заседанието на бюджетна комисия, предаде репортер на БГНЕС.


"Искров е заявил, че в момента, в който внесем и една кандидатура за управител на БНБ, той ще си подаде оставката. С него определихме дата 19 юни, ако тогава не си подаде оставката, лично ще отида и ще го набия в БНБ", каза Стоянова. Това Искров е заявил в неофициален разговор с председателя на комисията миналата седмица.


Тя съобщи, че докато Искров не подаде оставка, новият управител на БНБ няма да бъде избран на 1 юли.


По време на мандата на Искров се случи най-голямата банкова криза в България за последните 15 години - фалитът на КТБ. По време на кризата с банката в продължение на няколко седмици, Искров лично даваше напълно противоположни становища относно състоянието и бъдещето на КТБ.


Източник: БГ НЕС

http://news.bgnes.com/view/1237380

Влезте, за да коментирате