Кристалина Георгиева призова българите да не мрънкат, ако искат да успеят

Събота, 20 Юни 2015 15:24 Публикувана в У нас Прочетена 1786 пъти
По въпроса с възможния фалит на Гърция тя изрази надежда  здравият разум да надделее. Общественото мнение в Гърция е  категорично - гърците искат да останат в еврозоната, искат да  останат в ЕС. Да се надяваме, че ще стигнем до този момент, в  който мнението на гърците ще определи решението на  правителството, коментира Георгиева. По въпроса с възможния фалит на Гърция тя изрази надежда здравият разум да надделее. Общественото мнение в Гърция е категорично - гърците искат да останат в еврозоната, искат да останат в ЕС. Да се надяваме, че ще стигнем до този момент, в който мнението на гърците ще определи решението на правителството, коментира Георгиева. Снимка: senzacia.net

Мрънкането не е добра политика, ако искаме да успеем. Добрее да се огледаме около нас, да видим хората, които работят добре за себе си и за семействата си, за страната си, да им даваме повече признание. Това заяви в интервю за БТА заместник-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева.

По въпроса с възможния фалит на Гърция тя изрази надежда здравият разум да надделее. Общественото мнение в Гърция е категорично - гърците искат да останат в еврозоната, искат да останат в ЕС. Да се надяваме, че ще стигнем до този момент, в който мнението на гърците ще определи решението на правителството, коментира Георгиева.За България тя отбеляза, че страната ни отново се връща къмтемата за реформите. България много трудно и бавно изпълнява това, което е добре за страната ни - реформите, които могат да ни направят по-конкурентоспособни, по-силни. Да се надяваме, че този път ще ги доведем докрай. Хората се измориха да ги чакат дабъдат довършени, посочи Георгиева. 

По нейните думи няма причина България да бърза към еврозоната. Това не е нещо, което е критично да стане догодина, по-догодина, но трябва да ни е ясно, че това е дестинацията и следователно да работим за нея, заяви тя.

Попитана дали вижда бъдеще за себе си в българската политика, Георгиева отговори, че нейната философия е да върши работата, която има сега. Какво ще се случи по-нататък - ще видим, добави зам.-председателят на ЕК.


Източник: БТА

http://www.bta.bg/bg/c/OF/id/1104790

Влезте, за да коментирате