ЦИК тръгва на разяснителна кампания из страната

Четвъртък, 02 Юли 2015 17:32 Публикувана в У нас Прочетена 1068 пъти
Те ще запознаят представителите на администрацията, ангажирана с организационно-техническата подготовка на изборите, с важни моменти в подготовката и произвеждането на изборите за общински съветници и кметове.   Освен това членовете на комисията ще отговорят на въпроси на граждани, свързани с упражняване правото на глас, изискването за уседналост, гласуването с преференции и др. Те ще запознаят представителите на администрацията, ангажирана с организационно-техническата подготовка на изборите, с важни моменти в подготовката и произвеждането на изборите за общински съветници и кметове. Освен това членовете на комисията ще отговорят на въпроси на граждани, свързани с упражняване правото на глас, изискването за уседналост, гласуването с преференции и др. Снимка: manager.bg

Централната избирателна комисия започва разяснителна кампания под мотото „По-близко до избирателите”. В периода от 6 до 24 юли 2015 г. членовете на комисията ще посетят всички 28 областни центрове в страната.

 
Те ще запознаят представителите на администрацията, ангажирана с организационно-техническата подготовка на изборите, с важни моменти в подготовката и произвеждането на изборите за общински съветници и кметове. 


Освен това членовете на комисията ще отговорят на въпроси на граждани, свързани с упражняване правото на глас, изискването за уседналост, гласуването с преференции и др.


Срещите ще бъдат отворени за цялата общественост като всеки гражданин може да се информира за деня, часа и мястото на провеждането им от интернет страницата на ЦИК и на съответната областна администрация.


Източник: Дарик нюз

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1463515

Влезте, за да коментирате