Строителството на „Хемус“ при Белокопитово се бави

Събота, 04 Юли 2015 18:14 Публикувана в У нас Прочетена 932 пъти
Регионалният ни министър е изискал от строителя да бъде въведена пълна мобилизация и да бъде внесен нов преработен график за оставащите строително-ремонтните дейности в Агенция „Пътна инфраструктура". Регионалният ни министър е изискал от строителя да бъде въведена пълна мобилизация и да бъде внесен нов преработен график за оставащите строително-ремонтните дейности в Агенция „Пътна инфраструктура". Снимка: bnews.bg

Най-големият пътен възел в Северна България, Шумен - Белокопитово на магистрала Хемус, няма да може да бъде завършен на 15 юли, какъвто бе първоначалният ангажимент, поет от изпълнителя.


Това е установил строителният министър Лиляна Павлова по време на инспекция на обекта.


Регионалният ни министър е изискал от строителя да бъде въведена пълна мобилизация и да бъде внесен нов преработен график за оставащите строително-ремонтните дейности в Агенция „Пътна инфраструктура".


Участъкът Белокопитово - Каспичан от автомагистрала „Хемус" е с дължина близо 5 км, припомнят от МРРБ. В него се изгражда най-големият пътен възел у нас - п. в. „Белокопитово" с разгърната дължина 10 км. В участъка се изграждат 11 съоръжения. През пътния възел се осъществява връзката с път I-2 Русе - Варна и път I-4 София - Варна и пътя със Силистра.


Проектът е по програмата „Ново строителство" на Агенция „Пътна инфраструктура" и е на стойност близо 66 млн. лв., които се осигуряват от държавния бюджет.


Източник: news.bg

Влезте, за да коментирате