Борисов и Местан пиха кафе и рязаха лентичка в Момчилград

Петък, 10 Юли 2015 20:00 Публикувана в У нас Прочетена 725 пъти
След финала на церемонията Борисов и Местан се оттеглиха от пречиствателната станция и отпътуваха за Момчилград, когато заваля обилен дъжд. Там в сградата на общината се проведе среща с общинските кметове и отделни управленци от селските райони. След това двамата политици се уединиха на кафе на 4 очи. Какво са договаряли очевидно знаят само те. След финала на церемонията Борисов и Местан се оттеглиха от пречиствателната станция и отпътуваха за Момчилград, когато заваля обилен дъжд. Там в сградата на общината се проведе среща с общинските кметове и отделни управленци от селските райони. След това двамата политици се уединиха на кафе на 4 очи. Какво са договаряли очевидно знаят само те. Снимка: vesti.bg

Със среща на 4 очи и кафе приключи днешното голямо събитие в Момчилград, на което изненадващо пристигнаха и премиерът Бойко Борисов и лидерът на ДПС Лютви Местан, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.


Първо двамата пристигнаха при новата пречиствателна станция край Момчилград и заедно прерязаха лентата при откриването й. За церемонията по откриването на важния за града край Кърджали обект пристигна и министърът на екологията Ивелина Василева, но присъствието й остана само протоколно.


Местан се обърна към представителите на двете основни религии, изсипали се от цялата област и специално благодари на Борисов, че днес е довел министрите си. "Гледам ви в очите и ви казвам следното: силата и зрелостта на един политик и на една политическа сила се изразява най-вече с това да имаш доблестта и коректността да признаеш доброто, което прави един министър-председател дори, когато не е номиниран от твоята политическа сила, дори когато се явяваш в опозиция на неговото управление. Г-н Борисов, благодаря, че сте тук и за приноса ви за този много важен обект и за, признавам и за мен малко очакван, но уникален управленски жест от ваша страна за Момчилград, за решението на кабинета да осигури 8 млн. лева за водоснабдяването на микрорайон Звездел. Тук се ръкопляска!", прикани той публиката на знаковия спектакъл днес.


Местан отбеляза и добрите новини за града, които не свършвали дотук, като специално посочи решението на кабинета за финансирането на пътя до святото място Дамбала. "Много са важни тези проекти, г-н министър-председател, защото, виждате, Всевишният е решил тук условията на живот да не са най-лесните – голи чукари, камениста земя, която позволява отглеждане основно на тютюн и шансът на района е и в туризма, а той без екология не може", обърна се отново Местан към Борисов.


Лидерът на ДПС намери и подчерта символното значение на присъствието на премиера Борисов днес край Момчилград, и тя е в утрешната дата 11 юли, когато се отбелязва клането на 8 000 мюсюлмани в Сребреница. "На този фон тук ние с нашите политически различия присъстваме на градивно събитие, премиерът поема ангажименти за изпълнение на други инфраструктурни проекти. Това е стратегическо предимство на България и с обща политическа воля ние ще го съхраним", за пореден път в словото си се обърна той персонално към Борисов.


Накрая изрази убеждение, че премиерът ще остави "знаците на личната си ангажираност и за другите 6 общини, за да не се събуди ревността".


На свой ред Борисов благодари на Местан "за оценките и добрите думи, защото утре половин свят отива да се поклони пред паметта на жертвите в Сребреница". "Едва ли има нормален човек, който да приеме, че могат да бъдат избити 8 000 души, каквито и да са те – християни, мюсюлмани, будисти, заради една религия да се получи такова нещо няма обяснение", коментира той.


Премиерът не пропусна да акцентира, че в България вече са вложени милиарди левове в изграждането на пречиствателни съоръжения и особената си радост, че и в Черно море вече постъпват изцяло пречистени води. Това, според него, е резултат от общите усилия години наред на всички екипи. "Имаме подписана програма, 3,7 млрд. лева ще се влеят в екологията на страната през следващите години и трябва политическите партньори и опозицията да сме много големи будали, за да пропуснем да усвоим тези пари и да не си оправим инфраструктурата и държавата", заяви Борисов.


Той допълни, че правителството работи много в борбата с корупцията и контрабандата, и 2,3 млрд. лева са събрани повече, което позволява и кофинансирането. Премиерът каза още, че благодарение на пълното разбиране на кабинета за единствения възможен поминък в Родопите тютюнопроизводителите са получили дотация от 107 млн. лева. Той изрази надежда, че с разум всичко ще се преодолее и направи, и ще бъде запазен етническият мир.


Премиерът Борисов демонстрира завидно добро настроение и словоохотливост както на микрофона под шатрата, така и по-късно пред журналисти.


След финала на церемонията Борисов и Местан се оттеглиха от пречиствателната станция и отпътуваха за Момчилград, когато заваля обилен дъжд. Там в сградата на общината се проведе среща с общинските кметове и отделни управленци от селските райони. След това двамата политици се уединиха на кафе на 4 очи. Какво са договаряли очевидно знаят само те.


Източник: БГ НЕС

http://news.bgnes.com/view/1244165

Влезте, за да коментирате