Печат на тази страница

Станишев събира европейските социалисти във връзка с Гърция

Неделя, 12 Юли 2015 15:27 Публикувана в У нас Прочетена 1129 пъти
Оценете
(1 глас)
"Вярвам, че всички страни влизат в залата за преговори със сериозни намерения за справедлива и устойчива сделка. Новите предложения на Гърция, които бяха одобрени в техния парламент, са добра основа за възстановяване на доверието", каза Станишев. "Вярвам, че всички страни влизат в залата за преговори със сериозни намерения за справедлива и устойчива сделка. Новите предложения на Гърция, които бяха одобрени в техния парламент, са добра основа за възстановяване на доверието", каза Станишев. Снимка: БГ НЕС

По-рано днес Европейският съвет бе отменен заради продължаващите тежки преговори на финансовите министри в еврозоната, които трябва да решат дали предложените реформи от премиера на Гърция Алексис Ципрас да бъдат приети и Европа да даде още 53.5 милиарда евро на страната или да откаже третия спасителен план и южната ни съседка да банкрутира.


"Вярвам, че всички страни влизат в залата за преговори със сериозни намерения за справедлива и устойчива сделка. Новите предложения на Гърция, които бяха одобрени в техния парламент, са добра основа за възстановяване на доверието", каза Станишев.


Не толкова оптимистични са основният кредитор на Гърция Германия, Словакия и Финландия. Германия и Финландия искат Гърция да излезе от еврозоната, а финансовият министър на Словакия заяви, че доверието към страната е разрушено и ново споразумение не може да има.


В подготвителна среща, организирана от Станишев, днес ще участват френският президент Франсоа Оланд, италианският премиер Матео Ренци, малтийският премиер Джоузеф Мускат, австрийския канцлер Вернер Файман, председателят на Европейския парламент Мартин Шулц, немският вицеканцлер Зигмар Габриел, председателят на Еврогрупата Жерон Диселблум, еврокомисарите Франс Тимерманс и Марош Шефчович, лидерът на Групата на социалистите в ЕП Джани Питела, както и лидерите на партии от Испания, Португалия и Холандия. В разговора ще участва и новият лидер на ПАСОК Фофи Генимата.

 

Източник: glasove.com

http://glasove.com/politika/53634-stanishev-sybira-levite-lideri-na-sreshta-za-gyrciq

Влезте, за да коментирате