Депутатите против българска помощ за Гърция

Четвъртък, 16 Юли 2015 23:20 Публикувана в У нас Прочетена 857 пъти
„То е малко „болен здрав носи". За да могат те да си живеят добре, ние ще трябва да плащаме и техните разходи", възмути се Емил Димитров-Ревизоро от Патриотичен фронт. „То е малко „болен здрав носи". За да могат те да си живеят добре, ние ще трябва да плащаме и техните разходи", възмути се Емил Димитров-Ревизоро от Патриотичен фронт. Снимка: gerb-pz.bg

Искането на Европейската комисия България да се включи в отпускането на нов заем за Гърция обедини по безпрецедентен начин политическите сили. Всички партии са категорични, че страната ни не бива да участва, съобщава Нова телевизия.


ЕК иска и България да се включи във финансовата помощ за Гърция.


„Българското правителство не бива да допуска това, то трябва да е проблем на Еврозоната", каза Алиосман Имамов от ДПС.


Румен Гечев от БСП заяви: „На Гърция трябва да помагат тези, които я натискаха да взема милиони заеми... След като Еврозоната не е управлявана добре, те да си оправят кашата! Топката е в богатите страни. Не може най-бедната страна в ЕС да поема дълговете на едрия европейски капитал".


„СИРИЗА е популистка партия, която не прави реформи. При това положение България не бива да налива пари в такава бездънна яма", отбеляза Мартин Димитров от Реформаторския блок.


„То е малко „болен здрав носи". За да могат те да си живеят добре, ние ще трябва да плащаме и техните разходи", възмути се Емил Димитров-Ревизоро от Патриотичен фронт.


По-бедните съседи не проявяват съчувствие към проблемите на Гърция.


От своя страна Менда Стоянова от ГЕРБ коментира: „Мисля, че премиерът и финансовият министър вече изразиха позиция. Ако се наложи, българският парламент ще я подкрепи".


Източник: Дарик нюз

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1470091

Влезте, за да коментирате