Цветанов отново в съда за шестте „НЕ“-та

Неделя, 19 Юли 2015 12:00 Публикувана в У нас Прочетена 1110 пъти
През юни Върховният съд отмени присъдата на Цветанов с мотива, че магистратите от САС, потвърдили наказанието му, са пристрастни, правили внушения и му били лично обидени. Освен това неаргументирано отказали да разпитат бившия главен секретар на МВР Калин Георгиев, след като първо се съгласили да го направят. През юни Върховният съд отмени присъдата на Цветанов с мотива, че магистратите от САС, потвърдили наказанието му, са пристрастни, правили внушения и му били лично обидени. Освен това неаргументирано отказали да разпитат бившия главен секретар на МВР Калин Георгиев, след като първо се съгласили да го направят. Снимка: БГ НЕС

Бившият вътрешен министър и шеф на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов във вторник пак ще седне на подсъдимата скамейка. За тогава е насрочено в Софийския апелативен съд (САС) върнатото дело, по което на две инстанции той беше осъден на 4 години затвор.


Цветанов бе признат за виновен, че е отказал да разпореди използване на СРС спрямо бивш антимафиот и двама криминално проявени, като сложил шест пъти резолюция „НЕ!!!” върху разрешени от съда прокурорски искания.


През юни Върховният съд отмени присъдата на Цветанов с мотива, че магистратите от САС, потвърдили наказанието му, са пристрастни, правили внушения и му били лично обидени. Освен това неаргументирано отказали да разпитат бившия главен секретар на МВР Калин Георгиев, след като първо се съгласили да го направят.


„Ще настояваме за разпит на Калин Георгиев”, каза пред „Труд” адвокатът на Цветанов - Менко Менков. 


Източник: БГНЕС

Влезте, за да коментирате