Реформаторският блок не подкрепя новия проект за съдебна реформа

Сряда, 22 Юли 2015 19:28 Публикувана в У нас Прочетена 1630 пъти
Аргументите на реформаторите са, че не могат да бъдат част от новия консенсус в Народното събрание, който има намерение да внесе изцяло нов Закон за изменение и допълнение на конституцията. Аргументите на реформаторите са, че не могат да бъдат част от новия консенсус в Народното събрание, който има намерение да внесе изцяло нов Закон за изменение и допълнение на конституцията. Снимка: vesti.bg

Реформаторският блок няма да подкрепи новия конституционен проект, предлаган от ГЕРБ и ДПС. Това е решила парламентарната група на блока на извънредно заседание в сряда следобед, проведено след промотирането на новия план от премиера Бойко Борисов.


Аргументите на реформаторите са, че не могат да бъдат част от новия консенсус в Народното събрание, който има намерение да внесе изцяло нов Закон за изменение и допълнение на конституцията.


От дясната коалиция твърдят, че стоят зад поправките в основния закон, които бяха внесени през май съвместно от ГЕРБ и РБ, както и че новите предложения не покриват дори минималните изисквания за начало на съдебната реформа.


След като групата на РБ няма да подкрепи новите текстове коалицията ГЕРБ - ДПС, подкрепена от АБВ, БДЦ и Патриотичния фронт имат 163 подписа, което гарантира внасяне и приемане на проекта на първо четене.


Не е ясно дали Бойко Борисов обаче ще прибегне до такъв вариант, тъй като по-рано в сряда обяви, че за него най-важно е какво ще кажат коалиционните му партньори.


Източник: mediapool.bg

http://www.mediapool.bg/reformatorskiyat-blok-nyama-da-podkrepi-reformata-na-borisov-i-mestan-news237008.html

Последно променена в Четвъртък, 23 Юли 2015 11:43
Влезте, за да коментирате