Дали точно "срам" е чувството, което е изпитал Лавров, колеги от Дневник?

Онзи ден Дневник излезе със следното заглавие по повод изказване на руския външен министър:
Четвъртък, 15 Октомври 2015 12:34 Публикувана в У нас Прочетена 1290 пъти
 руският външен министър Сергей Лавров руският външен министър Сергей Лавров

"Руския външен министър го хвана срам от думи на Борисов"

Сергей Лавров е на мнение, че изказването на Борисов вчера пред Американската търговска камара, е укоримо.

Руският външен министър Сергей Лавров каза, че би се срамувал, ако беше на мястото на българския премиер Бойко Борисов заради изказването му пред Американската търговска камара в България вчера.

Думите на Борисов, подразнили Лавров, бяха в контекста на направен от него преглед в българо-американските отношения, в които, според оценката му, България е по-лоялният партньор. Вчера премиерът говори назидателно пред представителите на американския бизнес с думите "толерираме го, дори когато не е много за толериране".

"Когато има проблем с руски проекти, ние съдействаме незабавно и затова сме в съдилищата за АЕЦ "Белене" и вероятно ще ни съдят и за "Южен поток", и за "Бургас - Александруполис", каза Борисов, цитиран от "Фокус". И продължи (цитатът е по БТА): "Говоря с вас така, защото сме партньори и приятели, не и само когато обядваме, а и когато има проблем. Ако знаете нещо, ми помогнете, ние сме едно - ние сме приятели". "Спираме руски самолети, спираме и три руски проекта, и това ако не са ви партньорите, кои са", попита вчера Борисов.

Прочетох с изумление цитат от изказването на българския министър-председател, който заявява, че България се е отказала в интерес на Съединените щати от реализацията на енергийни проекти с Русия, включително "Южен поток", атомната централа, включително нефтопровода "Бургас Александруполис". И затова сега САЩ трябвало да помогнат на България да получи безвизов режим и т.н. и т.п. Поразително!" каза Лавров пред НТВ.

И допълни, че самият той би се срамувал пред избирателите си и пред народа си, ако трябва да направи подобно изказване.

Вижте изказването на Лавров във видеото. Думите, които се отнасят до българския премиер, са през 25-тата минута. Руският външен министър го хвана срам от думи на Борисов:..."

Източник: www.ntv.ru видео: https://www.youtube.com/watch?v=ky0b24ekQPI

 

Смятаме, че Лавров определено не е изпитвал срам, а едно доста по-различно чувство, каквото изпитват и повечето българи - нарича се омерзение. Впрочем в коментарите под статията се открива и следният текст, който е предназначен специално за редакторите на Дневник:

 

"Руският външен министър Сергей Лавров каза, че би се срамувал, ако беше на мястото на българския премиер Бойко Борисов

Аферим дневник, машалла!! Основен принцип на медийната манипулация: Заглавието може да е напълно противоположно на съдържанието, стига да дава "правилна" насока на мислене при "четене по диагонал"." Край на цитата.

П.П. Междувременно на мястото на горния читателски коментар се мъдри ето това:

Дали точно срам е чувството, което е изпитал Лавров, колеги от Дневник?

Последно променена в Четвъртък, 15 Октомври 2015 14:25
Влезте, за да коментирате