Това, че са второ поколение емигранти във Франция, прави ли ги французи?

Събота, 21 Ноември 2015 18:38 Публикувана в У нас Прочетена 890 пъти
Диана Найденова Диана Найденова

Без дори да се усети Мадам Д. на българската журналистика даде отговор по Фройд на щекотливия въпрос: Що за хора са тия, които разстрелват мирни хора в центъра на Париж и накрая се самовзривяват?
В сутрешния блок на Нова ТВ се състоя следният диалог между Мадам Д. и български мюсюлманин от цигански произход в джамията в Пазарджик:

  • (Мадам Д.) Тия хора след зверствата в Париж написаха в социалните мрежи: наши 8 братя се опасаха с бомби и показаха на този глупак Оланд, че не може да прави това, което иска в Сирия…
  • Ма, те са французи, те са французи!
  • (Мадам Д.) Французи ли са вече? Французи ли са? Това, че са второ поколение емигранти във Франция, прави ли ги французи?
  • А? Ми, щом имат документи на френски граждани, какви са?!

Има основания да се чуди пазарджишкият мюсюлманин на тази реакция на питащата го журналистка. Лошото е, че подобна е подсъзнателната реакция и на по-голямата част от самите французи. За тях дори родените във Франция второ поколение емигрантски деца не са французи, те са нещо друго, от друга категория хора са. Сега схващате ли, защо се взривяват?

 

Валентин Мончовски

1 коментар

  • Връзка на коментара Васил Понеделник, 07 Декември 2015 10:53 публикуван от Васил

    Победата на Льо Пен на вчерашните избори във Франция показа, че точно там е заровено кучето. За французите пришълците от Африка са втора категория хора.

Влезте, за да коментирате