Евродепутат от ГЕРБ натопи БСП пред ЕК за пушенето

Понеделник, 10 Юни 2013 12:33 Публикувана в У нас Прочетена 941 пъти
Моника Панайотова Моника Панайотова
Как Европейската комисия може да предотврати намеренията за либерализация на забраната за тютюнопушене на обществени места в България? Това пита в писмен въпрос до еврокомисаря по здравеопазването Тонио Борг и Европейската комисия българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Моника Панайотова. 
 
Във въпроса си тя припомня, че в съответствие с усилията на европейско ниво за насърчаване на средата без тютюнев дим в ЕС през 2012 г. България прие поправки в законодателството, с които ограничи тютюнопушенето на обществени места. „Забраната цели намаляване на пасивното тютюнопушене и на броя на пушачите сред възрастните и младите хора, пише Панайотова. За съжаление, либерализацията на забраната бе обявена като първа стъпка на новото българско правителство, формирано с мандата на Българската социалистическа партия на 29 май 2013 г. Новото правителство пое обещанието да направи остър завой в политиката, насочена към ограничаване на вредните ефекти от тютюнопушенето. Това действие е в противоречие с множество научни изследвания за различните вредни последствия от тютюнопушенето върху човешкото здраве и е в пълно несъответствие с позицията на Световната здравна организация, на ЕК, на Европейския парламент и здравните политики“.
 
Моника Панайотова пита Европейската комисия дали либерализацията на забраната за тютюнопушене на обществени места в България е в противовес на европейските усилия да се осигури среда без тютюнев дим за европейските граждани. Евродепутатът от ГЕРБ пита още какви стъпки ще предприеме Комисията, за да предотврати възможно либерализиране на тази забрана в България като държава-членка на ЕС.
 
Последно променена в Сряда, 12 Юни 2013 13:49

2 коментара

  • Връзка на коментара ГЕЙ ЧЕРВЕНКОВ Понеделник, 10 Юни 2013 21:20 публикуван от ГЕЙ ЧЕРВЕНКОВ

    УПОТРЕБАТА НА БСП ВОДИ ДО БАВНА И МЪЧИТЕЛНА СМЪРТ!

  • Връзка на коментара ГЕЙ ЧЕРВЕНКОВ Понеделник, 10 Юни 2013 21:18 публикуван от ГЕЙ ЧЕРВЕНКОВ

    НЕ Е СПРАВЕДЛИВО ДА СЕ ПРАВИ РЕФЕРЕНДУМ ЗА ЦИГАРИТЕ А ЗА НАРКОТИЦИТЕ -НЕ!? ИКОНОМИЧЕСКИ ОПРАВДАНО Е ДА СЕ НАПРАВИ ЕДИН РЕФЕРЕНДУМ С ДВА ВЪПРОСА-ЗА ЦИГАРИТЕ И ЗА НАРКОТИЦИТЕ.

Влезте, за да коментирате