Радан Кънев: Сблъсъкът БСП-ГЕРБ ни лиши от шансов

Понеделник, 10 Юни 2013 15:07 Публикувана в У нас Прочетена 721 пъти
Радан Кънев: Сблъсъкът БСП-ГЕРБ ни лиши от шансов Радан Кънев: Сблъсъкът БСП-ГЕРБ ни лиши от шансов

Изместването на медийния фокус върху прекия компроматен сблъсък БСП – ГЕРБ лиши ДСБ и всички малки партии от шансове на изборите. Другата основна причина е, че двете партии от традиционанта десница не са успели да излъчат общ кандидат. Това казва в интервю за „Банкеръ” зам.-председателят на ДСБ в оставка Радан Кънев. Сриването на доверието в традиционната десница се дължи на погрешни преценки, смята Кънев.

„Необходимо е да се извърви път за консолидация на избирателите вдясно, а не просто някакви лидери да седнат на една маса. Това е много голяма задача и неслучайно всички ние като ръководство сме в оставка, защото очевидно не постигнахме тази консолидация.”, казва най-вероятният бъдещ председател на партията Радан Кънев.

Според Кънев този парламент ще има по-дълъг живот от половин година. Той не може да реши никакви проблеми, пред които е изправено обществото. Но за да се стигне дотам, че точно тази най-активна част от населението да е непредставена, не е вследствие на случайни процеси или на лошо съвпадение на обстоятелствата. То е резултат от това, че дълго време в България политическият сблъсък е нещо средно между футболен мач и мафиотска война, коментира Кънев. Младият член на ДСБ казва, че е човек от екипа на Иван Костов, но има различия в мненията както с него, така и с други членове на ръководството. Той уточнява, че партията и ма платформа с доста дълъг хоризонт, зад която стоят всички. „Разбира се, имам разбирания и за организационното развитие, и за публичното присъствие на партията, които са различни от досегашната практика.

Последно променена в Сряда, 12 Юни 2013 10:05
Влезте, за да коментирате