Чешма с газирана вода в Михалково

Селото отпразнува 60 години от първото бутилиране на минерална вода в България с откриване на чешма с естествено газирана вода
Вторник, 30 Август 2016 12:30 Публикувана в У нас Прочетена 994 пъти
Над 500 души се стекоха от цяла България за да видят чешмата и да си налеят от водата. Автобуси с туристи, които обикалят минералните извори в Родопите, вече идват и спират в Михалково за да опитат единствената българска естествено газирана минерална вода. Над 500 души се стекоха от цяла България за да видят чешмата и да си налеят от водата. Автобуси с туристи, които обикалят минералните извори в Родопите, вече идват и спират в Михалково за да опитат единствената българска естествено газирана минерална вода. Снимка: „Михалково“ АД / „Сол Комюникейшънс“ ЕООД

На 27 август 2016 година, събота, в с. Михалково, общ. Девин – МИНЕРАЛНА ВОДА „МИХАЛКОВО” отпразнува 60-години от първото бутилиране на минерална вода в България с откриване и освещаване на чешма с единствената естествено газирана българска вода пред фабриката в селото.

 

Над 500 души се стекоха от цяла България за да видят чешмата и да си налеят от водата. Тя беше открита от директора на фабриката Димитър Дългъчев и от Председателя на Общинския съвет на община Девин Руси Чаушев. Грамота за особени заслуги получи г-н Тодор Батков, който в добри и в лоши времена е помагал на хората, които работят във фабриката за бутилиране на минерална вода „Михалково”. С грамота е почетен и Кметът на град Смолян Никола Мелемов.

 

В своята реч народният представител от региона Дора Янкова отчете, че местната инфраструктура спешно се нуждае от обновяване и пое ангажимент да постави този въпрос пред държавните институции.

 

С богата фолклорна програма продължи празникът на с. Михалково, който по традиция се провежда всяка последна събота от месец август. Автобуси с туристи, които обикалят минералните извори в Родопите, вече идват и спират в Михалково за да опитат тази уникална вода.

Влезте, за да коментирате