„Пиринско“ е най-продаваната марка бира в България за 2016 година

През 2016 година „Карлсберг Груп“ продаде по света 117 милиона хектолитра бира, което се равнява на 35 милиарда бирени бутилки
Четвъртък, 16 Март 2017 16:41 Публикувана в У нас Прочетена 675 пъти
В отговор на потребителското търсене „Карлсберг България“ предлага Пиринско Светло и в нова стъклена опаковка от 330 мл. Бутилката е за еднократна употреба и има за цел да предложи на почитателите на „Пиринско“ още по-голямо разнообразие от разфасовки и ценови точки, адекватни за различни ситуации на потребление. В отговор на потребителското търсене „Карлсберг България“ предлага Пиринско Светло и в нова стъклена опаковка от 330 мл. Бутилката е за еднократна употреба и има за цел да предложи на почитателите на „Пиринско“ още по-голямо разнообразие от разфасовки и ценови точки, адекватни за различни ситуации на потребление. Снимка: AMI Communications, Edelman Affiliate

По данни на агенция Нилсен България „Пиринско“ е водещата бира по обем продажби на дребно за изминалата година. Марката постигна 16,3% от общия пазар на бира у нас за 12-те месеца на 2016 година и с това се наложи като най-предпочитаното от българите пиво. Ръстът на Пиринско в този период е 23% в обем и 22% в стойност, сравнено с предходната 2015 година.

 

В отговор на потребителското търсене „Карлсберг България“ предлага Пиринско Светло и в нова стъклена опаковка от 330 мл. Бутилката е за еднократна употреба и има за цел да предложи на почитателите на „Пиринско“ още по-голямо разнообразие от разфасовки и ценови точки, адекватни за различни ситуации на потребление.

 

Малката стъклена бутилка „Пиринско“ е пълно копие на познатата на пазара 500 мл бутилка и осигурява свежест и пивкост до последната капка бира. „Пиринско“ 330 мл е на достъпна за потребителите препоръчителна цена на рафт от 1,05 лева, която е едно от най-конкурентните предложения в този сегмент опаковки.

 

Продуктовото портфолио на компанията „Карлсберг България“ включва разнообразие от първокласни бири – националните „Шуменско“ и „Пиринско“, международните марки на компанията „Carlsberg“ и „Tuborg“, чешката „Budweiser Budvar“, немската пшеничена бира „Erdinger“ и белгийската крафт бира „Grimbergen“. „Карлсберг България“ предлага на нашия пазар и сайдера „Somersby“ в пет разновидности – ябълка, круша, къпина, боровинка и мътен сайдер с частици плод „Somersby Apple Blend“.

 

„Карлсберг Груп“ е една от водещите пивоварни компании по света, с голямо портфолио от бирени брандове и други напитки. Марките „Carlsberg“, „Baltika“ и „Tuborg“ са сред най-големите бирени марки на Европа. 42000 души работят в компанията, а продуктите й се продават на 150 пазара по света. През 2016 година „Карлсберг Груп“ продаде 117 милиона хектолитра бира, което се равнява на 35 милиарда бирени бутилки.

Влезте, за да коментирате