Седмици на немския език в България - Wochen der deutschen Sprache in Bulgarien

Пловдив приема Кариерния ден „Trained in GermanY“ за втора поредна година

Събитието ще бъде на 14 юни в Дома на културата „Борис Христов“ в Пловдив
Сряда, 07 Юни 2017 12:42 Публикувана в У нас Прочетена 722 пъти
Събитието „Trained in GermanY“ се организира по целия свят. На снимката – откриването на кариерното изложение във Виетнам през 2015 година. Събитието „Trained in GermanY“ се организира по целия свят. На снимката – откриването на кариерното изложение във Виетнам през 2015 година. Снимка: Alumniportal Deutschland, https://www.alumniportal-deutschland.org/jobs-karriere/karrieremessen/

На 14 юни 2017 г. (сряда) в Дома на културата „Борис Христов“ в Пловдив (ул. „Гладстон“ № 15, етаж 3 – фоайе, от 10:00 до 15:00 ч. ), за втора поредна година ще се проведе кариерното изложение Trained in GermanY! - „Кариера с немски език“.

 

Събитието се организира от Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК), в сътрудничество с Alumniportal Deutschland, Гьоте-институт България и Посолството на Федерална Република Германия и е част от календара със събития в рамките на Седмиците на немския език в България (Wochen der deutschen Sprache in Bulgarien).

 

Кариерното изложение е насочено към всички, които владеят немски език или са завършили част от обучението си в Германия и желаят да се свържат пряко с големите немски работодатели в България.

 

Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) смята възможностите за кариера в Пловдив за немско говорящи специалисти за изключително добри, тъй като в региона са се установили десетки германски фирми от различни клонове на индустрията и аутсорсинга, което прави търсенето на персонал с немски език все по-голямо.

 

Именно това е и причината предстоящият кариерен форум в Пловдив да се наложи като толкова успешна платформа за създаване на преки контакти между немски фирми или български компании с бизнес в Германия и млади професионалисти, владеещи немски език, свързани с немска институция или завършили образованието си във Федералната Република.

 

Повече информация, списъка с изложители и пълния календар със събития в рамките на Седмиците на немския език в България ще откриете в безплатната онлайн-платфор-ма Alumniportal Deutschland (www.alumniportal-deutschland.de/wochen-bulgarien), която е партньор на събитието. Линк към кариерния форум в социалните мрежи ще откриете тук: https://www.facebook.com/events/268111240264518/

 

За повече информация:

 

Таня Цочева, Представителство на ГБИТК–Пловдив
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., тел. +359 886 309 921

Последно променена в Петък, 09 Юни 2017 12:04
Влезте, за да коментирате