Кандидати за зам.министри - от експерти до чалга звезда (ВИДЕО)

Сряда, 12 Юни 2013 11:34 Публикувана в У нас Прочетена 1622 пъти
Евгения Митрова Евгения Митрова
{flv}593{/flv} Пени Ботева - Липсваш Ми

На свое заседание Управителният Съвет на „Асоциация Български пипер”  реши да предложи за заместник-министър на земеделието  Евгения Митрова - досегашен директор на  „Растениевъдство” в Министерството на земеделието и храните. Кандидатурата й е обоснована с познанията й като  специалист агроном  на детайлите в технологията и проблемите като цяло в зеленчукопроизводството и в частност на пиперопроизводството. Производителите на пипер работят с нея от 12 години. „Тя познава лично почти всички членове на нашата организация – 125 фирми, кооперации, земеделски производители и предприятия. Обикаляла е полетата на много от производителите във връзка с пътуващите семинари и разясняване на условията за създаване на организации на производителите. Всички субсидии, държавни помощи, кредитни линии, обучения, връзки с други централни органи и организации са били възможни с нейната активна и безкористна подкрепа и съдействие“, аргументират се от асоциацията. Те са възхитени от добрата й комуникативност, умение да изслушва и разбира проблемите на НПО и да ги адресира към необходимите институции. Като особено качество те изтъкват това, че е неподатлива на корупционни практики – лобира главно за малките и средни производители. В отстояване на интересите им тя винаги довършва работата до край. „Г-жа Митрова има интереси и възможности не само в зеленчукопроизводството, но и в други браншове на земеделието, има достатъчно ценни контакти и в други министерства, Народното събрание и различни агенции. Всичко това ще й позволи със същия успех да бъде в полза не само на „Асоциация Български Пипер”, но и на всички НПО в земеделието в България“, пише още в предложението на асоциацията.

 

Наред с тази кандидатура порой от предложения заваляха над земеделския министър Димитър Греков, който сам инициира избора на заместници сред земеделските сдружения. Сред тях пръв беше кметът на Калофер Румен Стоянов, последван от шефа на млекопреработвателите Димитър Зоров.

 

Особено екзотична е обаче кандидатурата на Пени Ботева (Пенка Христова – Ботева), която е заместник-председател на Асоциацията на животновъдите. Пени Ботева е известна от близкото минало с кариерата си на чалга певица и особено с хита си „Липсваш ми“. Тя обаче се отдаде на каузата на животновъдите, като особено се сближи с ексминистър Мирослав Найденов, за чийто съветник бе назначена от ГЕРБ. Именно нейната асоциация докара през февруари прасета на площад „Народно събрание“, за да подкрепи отиващото си правителство на Бойко Борисов.

 

Моля вижте видеоклипа по-долу.

Пени

Последно променена в Сряда, 12 Юни 2013 20:14
Влезте, за да коментирате