Топ-10 на най-популярните таксиметрови автомобили в България

Най-често водачите избират за работа практичния малолитражен Chevrolet Aveo
Сряда, 21 Март 2018 10:41 Публикувана в У нас Прочетена 619 пъти
Класацията е направена по данни от три града, в които работи служба „Максим“: София, Пловдив и Варна. Рейтингът показва, че таксиметровият автомобил в България става все по-комфортен, като остава при това напълно достъпен вид транспорт. Класацията е направена по данни от три града, в които работи служба „Максим“: София, Пловдив и Варна. Рейтингът показва, че таксиметровият автомобил в България става все по-комфортен, като остава при това напълно достъпен вид транспорт. Снимка: Такси служба „Максим“.

Във всички държави на 22 март таксиметровите водачи отбелязват своя професионален празник – Международния ден на таксиметровия шофьор. Служба „Максим“ състави рейтинг на автомобилите, които най-често се използват като таксиметрови автомобили.

 

На водещи позиции сред таксиметровите автомобили в България се намират корейските, румънските и американски бюджетни автомобили от В-клас, които се смятат за непретенциозни и икономични за шофиране в града. Най-често водачите избират за работа практичния малолитражен Chevrolet Aveo. Второто място се отрежда за автомобила на дъщерното предприятие на Renault — Dacia Logan, който се отличава с икономичен двигател и комфортно окачване. И третото място на стълбицата заема Hyundai Elantra – комфортен, икономичен и маневрен автомобил.

 

В списъка също така има автомобили на чешки, италиански, немски и южнокорейски производители.

 

Топ-10 при таксиметровите автомобили:
1. Chevrolet Aveo — 21,7%
2. Dacia Logan — 13,2%
3. Hyundai Elantra — 12,4%
4. Skoda Fabia — 10,1%
5. Hyundai Sonata — 9,3%
6. Fiat Qubo — 7,8%
7. KIA Ceed — 7,8%
8. Volkswagen Caddy — 7%
9. Opel Astra — 5,4%
10. Dacia Sandero — 5,4%

 

Класацията е направена по данни от три града, в които работи служба „Максим“: София, Пловдив и Варна.

 

Рейтингът показва, че таксиметровият автомобил в България става все по-комфортен, като остава при това напълно достъпен вид транспорт. Таксиметровите водачи подхождат рационално към избора на автомобил, тъй като приходите им в голяма част зависят от неговите характеристики. Те купуват надеждни, комфортни и икономични коли. Обръщат внимание на разхода на гориво на автомобила, на неговата вместителност и маневреност.

 

Топ-10 на таксиметровите автомобили е полезна информация в помощ на всеки шофьор, който търси своя идеален автомобил.

Последно променена в Сряда, 21 Март 2018 10:49
Влезте, за да коментирате