Шефът на Авиоотряд 28 подаде оставка

Сряда, 12 Юни 2013 15:19 Публикувана в У нас Прочетена 815 пъти
Пенчо Пенчев Пенчо Пенчев
Генералният директор на Правителствения авиоотряд 28 Пенчо Пенчев е подал молба за напускане на поста. Той обясни, че в момента е в отпуск, но се надява молбата му за напускане да бъде уважена до края на тази седмица. Пенчев не каза какви са мотивите, за да сдаде поста, който зае в края на 2009 г.
 
След четири часа и половина заседание на правителството премиерът Пламен Орешарски съобщи, че оставката му е приета, без да коментира никакви подробности.Разбирателството ни е взаимно, търсим промяна на начина на управление, каза само премиерът.
 
Оставката на Пенчев идва близо седмица, след като премиерът Пламен Орешарски изнесе в парламента данни, според които за периода август 2009 - март 2011 г. правителството на експремиера Бойко Борисов е извършило 309 полета със самолети и хеликоптери на авиотряда по различни направления.От август 2009 г. до февруари тази година разходите по изпълнение на полетите са били в размер на близо 3 млн. лв. С тези данни, а и с други, които тепърва ще бъдат предоставени, ще се запознае и комисията, която парламентът създаде нарочно и която има за цел да установи воаяжите на властта.
 
Скандалът с "Авиоотряд 28" избухна през август миналата година, след като стана ясно, че правителственият самолет е превозвал футболния отбор "Витоша Бистрица" или т.нар. Бистришки тигри, в които играеше бившият премиер Бойко Борисов за мач с "Чавдар Етрополе" на бившия депутат от ГЕРБ Емил Димитров.
Последно променена в Сряда, 12 Юни 2013 16:08
Влезте, за да коментирате