Маркиз дьо Сад на сцената на Театър „Българска Армия“

Режисьорът Иван Урумов все още не издава кой актьор ще влезе в образа на маркиз Дьо Сад от пиесата „Пера“, отличена с наградата "Оби" за изключителни постижения в областта на драматургията
Понеделник, 23 Юли 2018 10:44 Публикувана в У нас Прочетена 1078 пъти
Титулната страница на изданието от 1791 година на „Жюстин или неволите на добродетелта“(Justine ou les Malheurs de la vertu). Титулната страница на изданието от 1791 година на „Жюстин или неволите на добродетелта“(Justine ou les Malheurs de la vertu). Снимка: Wikimedia Commons, качено от Ωριγένης в гръцката Wikipedia

Кой е маркиз Донасиен Алфонс Франсоа дьо Сад – скандален философ на садизма, бунтар, луд аристократ, или нестандартно мислеща личност, опълчила се срещу властта на църквата и държавата във Франция от ХVIII век?

 

Режисьорът Иван Урумов ще отговори на този въпрос с историята за скандалния маркиз Дьо Сад от пиесата „Пера” на американския драматург Дъг Райт, която ще бъде поставена за първи път на българска сцена през новия театрален сезон, в Театър „Българска Армия”.

 

Дали пиесата за ексцентричния маркиз, който пише перверзните си съчинения зад стените на лудницата ще шокира публиката, можем да съдим по ограничението за лица под 16 години, което бъдещия спектакъл ще наложи.

 

Иван Урумов не издава кой актьор ще влезе в образа на маркиз Дьо Сад от пиесата, отличена с наградата "Оби" за изключителни постижения в областта на драматургията, но това е още един повод да очакваме с нетърпение новия сезон на Театър „Българска Армия”.

Влезте, за да коментирате