„ЧЕЗ Разпределение“ обследва мрежата с дрон

Облетени бяха 10 км съоръжения около Казичене и бяха заснети всички елементи от тях
Понеделник, 13 Август 2018 16:50 Публикувана в У нас Прочетена 1984 пъти
Поглед от дрона към електрическите съоръжения. Чрез наблюдението чрез дрона, „ЧЕЗ Разпределение“ ще локализира дори най-незначителните забележки по мрежата, настъпили в резултат на лошите метеорологични условия през юли, и ще ги отстрани превантивно в кратки срокове. Поглед от дрона към електрическите съоръжения. Чрез наблюдението чрез дрона, „ЧЕЗ Разпределение“ ще локализира дори най-незначителните забележки по мрежата, настъпили в резултат на лошите метеорологични условия през юли, и ще ги отстрани превантивно в кратки срокове. Снимка: Архив на „ЧЕЗ Разпределение“.

„ЧЕЗ Разпределение“ въведе допълнителни мерки за обследване на мрежата в Казичене и извърши заснемане с дрон. Технологията позволи извършване на оглед под напрежение и без смущаване на комфорта на клиентите.

 

Облетени бяха 10 км съоръжения и бяха заснети всички елементи от тях. Чрез устройството компанията ще локализира дори най-незначителните забележки по мрежата, настъпили в резултат на лошите метеорологични условия през юли, и ще ги отстрани превантивно в кратки срокове.

 

Прекъсванията в Казичене в последния месец се дължат на аварии в съоръжения, които не са собственост на дружеството, на нетипично честите за сезона бури, които активират защитите по мрежата, както и на последващи действия на „ЧЕЗ Разпределение“ вследствие на тези събития.

 

Въпреки това „ЧЕЗ Разпределение“ предприе превантивни дейности, за да минимизира риска от възникване на аварии по съоръжения на дружеството в бъдеще. Компанията поддържа мрежата в добро техническо състояние и полага усилия за повишаване на сигурността на електрозахранването.

Влезте, за да коментирате