Американският пианист, адвокат и филантроп Марк Деймиш подарява на българската публика два благотворителни концерта

Концертите ще се състоят на 14 и 15 август тази година до фонтана на бул. „Витоша“ и в музея „Борис Христов“
Вторник, 13 Август 2019 14:59 Публикувана в У нас Прочетена 1244 пъти
Марк Деймиш започва да учи орган в Консерваторията Еванстън в САЩ на четиригодишна възраст. Първият си концерт за пиано изнася на седем години. Като тийнейджър през 1974 г. обикаля Европа като пианист, заедно с Виенския хор на момчетата.  През 1975 г. Марк Деймиш започва да прави първите си самостоятелни околосветски турнета, като изнася концерти с благотворителна цел. По-късно се отдава на правото. Марк Деймиш започва да учи орган в Консерваторията Еванстън в САЩ на четиригодишна възраст. Първият си концерт за пиано изнася на седем години. Като тийнейджър през 1974 г. обикаля Европа като пианист, заедно с Виенския хор на момчетата. През 1975 г. Марк Деймиш започва да прави първите си самостоятелни околосветски турнета, като изнася концерти с благотворителна цел. По-късно се отдава на правото. Снимка: ASAR 11 PR&Consulting

Марк Деймиш – американски адвокат и пианист, който пътешества по света, три пъти избиран за кмет, ще гостува в София, за да подари на почитателите на клавирното изкуство в България два концерта: на 14-ти август в 19:00 часа до фонтана на бул. „Витоша“ и на 15-ти август от 18:00 часа в музей „Борис Христов“. Американското посолство в София организира двата благотворителни концерта на Марк в столицата ни. И двата концерта са със ВХОД СВОБОДЕН.

През живота си Марк Деймиш е събрал повече от един милион долара за благотворителност. Всеки цент, спечелен от концертите му, отива за благотворителност. Концертите на Марк Деймиш са го отвели в повече от 70 страни по цял свят. Тази година в концертното си турне Марк Деймиш за пръв път включва и България.

Марк Деймиш започва да учи орган в Консерваторията Еванстън в САЩ на четиригодишна възраст. Първият си концерт за пиано изнася на седем години. Като тийнейджър през 1974 г. обикаля Европа като пианист, заедно с Виенския хор на момчетата. През 1975 г. Марк Деймиш започва да прави първите си самостоятелни околосветски турнета, като изнася концерти с благотворителна цел. Отдава се на правото, но още през 1980-1981 г., докато следва, Деймиш изнася концерти за набиране на средства за студенти, които желаят да работят и да оказват правна помощ в Чикаго.

Авторитетното издание „The Washington Post“ пише за него: „Стабилен, успешен адвокат от Чикаго, със семейство, Деймиш дори не е докосвал пиано в продължение на 20 години, когато на 43-годишна възраст решава, че може би ще е готино да си пораздвижи пръстите, да се напъха в смокинг и да се развихри на международната сцена – съвсем сам и просто така.“

Повече информация може да намерите на http://markdamisch.com/

Информацията е предоставена от Посолствота на САЩ в България.

Влезте, за да коментирате