В 10 града тренират по 100 часа стрийт фитнес по проекта "По-здрав дух в по-здраво тяло"

Кампанията се осъществява от спортен клуб по спортна гимнастика и стрийт фитнес "Стрийт Уоркаут България"
Сряда, 14 Август 2019 10:19 Публикувана в У нас Прочетена 1045 пъти
Идеята е младите хора да бъдат насърчавани да оползотворяват пълноценно свободното си време и да усвояват знания и умения, свързани с физическата активност и социалната ангажираност. Целта на проекта е насърчаване на здравословен начина на живот сред младите хора, превенция на агресия и различни форми на зависимости. Като част от програмата на младежите ще бъдат показвани модели за подражание, в които са водещи отговорната социална роля и вземането на отговорни решения. Идеята е младите хора да бъдат насърчавани да оползотворяват пълноценно свободното си време и да усвояват знания и умения, свързани с физическата активност и социалната ангажираност. Целта на проекта е насърчаване на здравословен начина на живот сред младите хора, превенция на агресия и различни форми на зависимости. Като част от програмата на младежите ще бъдат показвани модели за подражание, в които са водещи отговорната социална роля и вземането на отговорни решения. Снимка: ASAR 11 PR&Consulting

Български младежи ще имат възможност да се запознаят лично със стрийт фитнеса на 16 открити спортни площадки в 10 български града. Едни от най-популярните атлети по “STREET WORKOUT” ще преминат предварително обучение и ще запознават младите хора с ползите и удовлетворението от спорта по 100 часа на всяка площадка до средата на месец септември, като част от кампанията "По-здрав дух в по-здраво тяло". Тя се осъществява от спортен клуб по спортна гимнастика и стрийт фитнес "Стрийт Уоркаут България" по спечелен проект в рамките на Националната програма за развитие на младежките дейности на Министерството на младежта и спорта.

Идеята е младите хора да бъдат насърчавани да оползотворяват пълноценно свободното си време и да усвояват знания и умения, свързани с физическата активност и социалната ангажираност. Целта на проекта е насърчаване на здравословен начина на живот сред младите хора, превенция на агресия и различни форми на зависимости. Като част от програмата на младежите ще бъдат показвани модели за подражание, в които са водещи отговорната социална роля и вземането на отговорни решения. Проект НПИМД -НЗ - 040/2019 и Договор 25-00-49/11.06.2019 "По-здрав дух в по-здраво тяло" е осъществяван с подкрепата на Министерството на младежта и спорта по Национална програма за развитието на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2019 г.

В София на 20 септември ще се проведе и Фестивал на спорта - по време на него ще бъде направена демонстрация на възможностите на вече обучени младежи и ще бъде показан техният личен пример да бъдат активни, а не зависими. Вдъхновител на младите и посланик на кампанията е легендата на българския спорт, първият гимнастик, участник на шест поредни Олимпийски игри, четирикратният олимпийски медалист, носител на четири световни титли по спортна гимнастика - Йордан Йовчев.

 

Места, на които се провеждат безплатните тренировки на спортни площадки по кампанията "По-здрав дух в по-здраво тяло":

1. София – „Парк Герена“

2. София – ж.к.“Толстой“

3. София – ж.к. „Люлин“

4. София – ж.к. „Младост-3“

5. София – ж.к.“Света Троица“

6. София – ж.к.“Изток“

7. София – кв. „Орландовци“

8. Велико Търново

9. Радомир

10. Стара Загора

11. Пазарджик

12. Девин

13. Бяла (Русе)

14. Раковски (Пловдив)

15. Трявна

16. Раднево

Повече подробности могат да бъдат намерени на страницата на клуба във фейсбук: Спортен клуб STREET WORKOUT BULGARIA

Свързани статии (по етикет)

Влезте, за да коментирате