Фейсбук изригна: Не искаме Пеевски за шеф на ДАНС

Петък, 14 Юни 2013 12:42 Публикувана в У нас Прочетена 827 пъти
Фейсбук изригна: Не искаме Пеевски за шеф на ДАНС Фейсбук изригна: Не искаме Пеевски за шеф на ДАНС

Само в рамките на час след изненадващото избиране на медийния магнат и депутат от ДПС Делян Пеевски за председател на ДАНС, хиляди потребители на Фейсбук започнаха да се организират за протести в цялата страна. Към 12.45 часа над 14 хиляди души се бяха вписали сред желаещите да участват в демонстрацията в София пред Министерския съвет, насрочена за 18.30 часа.

Освен в столицата протести се организират в Благоевград, Бургас, Варна, Димитровград, Казанлък, Ловеч, Перник, Плевен, Пловдив, Русе, Сливен. Знакови лица от февруарските протести срещу правителството на ГЕРБ - Дончо Дудев, Янко Петров и др., напуснаха предвидената за 10 ч среща с премиера Пламен Орешарски заради несъгласието си с избирането на Пеевски. Те трябваше да обсъдят с министър-председателя как да се облекчи бизнессредата в България.

“Казахме му абсолютно категорично, в крайна сметка хората излязоха по улиците и площадите заради монополите. А те в момента затвърждават най-големия монопол, а именно политическия. Ние няма да седим на тази среща и да го легитимираме, категорично се противопоставяме. Дори "седянката", както го каза, ще продължи днес в шест и половина пред Народното събрание“, каза Дончо Дудев.

“Кой управлява тази държава, медиите? На кой е енергетиката, на кой е вече ДАНС? За какво говорим? Къде са ДПС? Знаем всички коя група медийна се притежава от тази партия, в коя банка държат своите пари. И за какво говорим вече? Ние какво сме? Акционерно дружество? Поредната гавра с българските граждани е това! Абсурдно! Няма как ние да присъстваме на такова нещо. И да попитам дали имаме министър-председател или какво имаме? Kой управлява нашата държава. За мен това е едно предателство“, допълни Янко Петров.

Последно променена в Петък, 14 Юни 2013 14:53
Влезте, за да коментирате