Плевнелиев: НС незабавно да преразгледа решението си за Пеевски

Петък, 14 Юни 2013 15:09 Публикувана в У нас Прочетена 1002 пъти

Настоявам Народното събрание незабавно да преразгледа това свое решение - това каза президентът Росен Плевнелиев в изявление по повод избора на председател на ДАНС в извънредно изявление.

 "Не знаех кой ще е назначен на поста за ръководител на тази служба, заяви президентът. Законът не върнах защото вярвам, че трябва да се даде шанс на всяко ново правителство", заяви Плевнелиев. Той заяви, че не е възразил срещу законодателното решение председателят на ДАНС да се избира от парламента.

"Председателят на ДАНС няма нищо общо с поетия пред мен и пред българския народ ангажимент за прозрачност. След това решение моят кредит на доверие е изчерпан. Не мога да се съглася,  че ръководителят на един от най силните постове в държавата може да бъде номиниран и избран за 15 мин без дебат, без концепция, без нищо. Това е едно от най-важните назначения в държата. На него хората трябва да вярват. Трябва де е човек познат, с доверие в тези среди.

Не мога да приема, че по тези теми може да се прави само политически, а не експертно. Дължим на българското общество откритост, а това не се случи днес. Настоявам Народното събрание незабавно да коригира това свое решение", заяви още Плевнелиев.

Очаквайте подробности!

Последно променена в Петък, 14 Юни 2013 15:25
Влезте, за да коментирате