Румен Петков: Станишев да освободи от себе си БСП

Неделя, 16 Юни 2013 09:19 Публикувана в У нас Прочетена 3042 пъти

Още в понеделник бившият депутат от левицата и вътрешен министър в кабинета на тройната коалиция Румен Петков стартира подписка в партията за свалянето на Сергей Станишев от лидерския пост.

Пред Дарик Петков коментира, че Станишев трябва незабавно да си подаде оставката заради скандала с избирането на Делян Пеевски за председател на ДАНС. „Той лично мотивира групата да подкрепи Пеевски, който постъпи много мъжки, много държавнически. Като видя общественото напрежение, обяви оттеглянето си от поста председател на ДАНС", подчерта Петков. Той бе категоричен, че „Ние не сме били свидетели през последните петнайсетина години на такова радикално анти БСП скандиране, каквото чухме в петък по площадите на София и България. Той трябва да освободи партията от себе си, за да може партията да съхрани себе си и нещо, което за мен е изключително важно - ние трябва да съхраним правителството. Трябва да съхраним Пламен Орешарски. Очевидно той е взел решение за предложението на Делян Пеевски и под натиска на Станишев".

 

Румен Петков дори е озадачен "от факта, че той още не я е подал". Бившият депутат от левицата заяви, че не знае за подписка, която тече в Националния съвет с искане Станишев да бъде сменен от лидерския пост, но ако нямало такава, той щял да направи възможното в понеделник тя да бъде инициирана. Той подчерта, че сега е важно да свикат Национален съвет, на който да бъде предоставена цялата информация как се е стигнало дотук. Ако нищо не се промени, предсрочните избори ще бъдат факт и резултатът ще бъде катастрофален, преди всичко за демокрацията и обществото.

Последно променена в Вторник, 24 Септември 2013 11:18
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате