Пловдивчани не допуснаха новия областен управител, в Благоевград разпъват палатки

Понеделник, 17 Юни 2013 09:35 Публикувана в У нас Прочетена 856 пъти

Новоназначеният областен управител на Пловдив Венцислав Каймаканов не бе допуснат до сградата на Областната управа от протестиращи срещу него.

 

Гражданите са убедени, че 44-годишният бизнесмен е кандидатура на ДПС, което предизвика силни протести в центъра на града. Демонстрацията, която снощи надхвърли 10 хиляди души, се обяви и срещу правителството на Орешарски.

 

Разярени благоевградчани скандираха „Оставка" и „Мафия" за новоназначения управител на Благоевградска област - Муса Палев (ДПС), който бе въдворен с полиция в сградата. Ескалиралото гражданско недоволство бе заради това, че представител на ДПС да оглавява Благоевградска област. Един човек бе съборен на земята. Заради неговата кандидатура благоевградските социалисти поискаха оставката на лидера на БСП Сергей Станишев. Протестиращите ще разпънат палатки пред Областната управа.

Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате