Плевнелиев: Назначението на Пеевски беше рекорд в задкулисието

Понеделник, 17 Юни 2013 14:58 Публикувана в У нас Прочетена 858 пъти

Президентът Росен Плевнелиев обяви, че на срещата на Консултативния съвет по национална сигурност в четвъртък ще се обсъжда по-широк кръг от теми от предварително планираните - реформата в сектор сигурност.

Плевнелиев смята, че назначението на Делян Пеевски е било своеобразен рекорд на политика на задкулисието в годините на прехода."Не трябва да се допускат оттук-нататък подобни стъпки, категоричен беше президентът. Той посочи, че гражданите изискват от политиците да се обърнат с лице към тях и да вършат смислени неща по националните приоритети. Държавният глава очаква да се състои и дискусия по адекватни мерки за излизане от политическата криза, в която отново е изпаднала страната. "Ще дебатираме генерално по ситуацията в България и какви са адекватните мерки за излизане от кризата. От парламентарно представените политически сили до четвъртък очаквам да консолидират позиции и да дойдат с ясни позиции в президентството. Ще има ли оставки, на кого, няма ли да има", каза Плевнелиев. Той допълни, че не е оправомощен по конституция да поставя въпроса за оставки, но смята, че е морален жест на всеки политик да прецени дали са необходими оставки на правителството или на политически лидери.

 

Плевнелиев изрази загриженост, че една групировка може отново да завладее страната. Според него за пореден път българските граждани са показали своята силна демократична култура и любов към родината. "Те дават пример на политиците, дават пример и им подават ръка. Тези протести са много категорични. Те имат своята ясна причина и политиците е крайно време наистина да променят подхода", заяви президентът.

 

 

Последно променена в Понеделник, 17 Юни 2013 15:06
Влезте, за да коментирате