Гласове в БСП за оставка на Станишев и нови избори

Вторник, 18 Юни 2013 08:48 Публикувана в У нас Прочетена 817 пъти
 БСП за оставка на Станишев и нови избори БСП за оставка на Станишев и нови избори

Старозагорската общинска организация на БСП се присъедини към призивите на вътрешната опозиция в партията и поиска в специална декларация незабавната оставка на Сергей Станишев и на Изпълнителното бюро, съобщи БНР.

С оциалистите от Стара Загора определят назначаването на Делян Пеевски като политическа грешка и подмяна на приоритетите, а в подбора на областни управители те съзират незачитане и пренебрегване на местните структури. Станишев бе кандидат-депутат от листата на партията в града.

Местните структури в Благоевград и Пловдив, а също софийската районна организация „Витоша" не са съгласни с назначенията на областните управители. „Започваме отначало", каза лявата журналистка Велислава Дърева. Опозиционно настроената Татяна Дончева допусна, че най-доброто е експредседателят на БСП и президент (2002-2012) Георги Първанов да влезе в ръководството на БСП. И двете се обявиха за нови избори.

На снощния протест срещу ръководството на БСП, свикан от депутата Георги Кадиев пред централата на партията, присъстваха няколко десетки души.

Последно променена в Вторник, 18 Юни 2013 10:14
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате